Home / Administratie / Maria Precup, audiată la DNA. Ce au decis procurorii

Maria Precup, audiată la DNA. Ce au decis procurorii

Distribuie

precup dna

UPDATE

Primarul municipiului Reghin, Maria Precup, a fost audiată miercuri, 16 decembrie, la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul teritorial Târgu-Mureș în cadrul unui dosar în care este acuzată de “luare de mită și abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”. După mai bine de două ore de audieri, procurorii anticorupţie au decis instituirea măsurii controlului judiciar pentru Maria Precup pe o perioadă de 60 de zile. De asemenea, pe perioada controlului judiciar Maria Precup nu va putea să îşi exercite funcţia de primar şi are interdicţia de a se deplasa în incinta Primăriei Reghin şi de a părăsi ţara.

Reţinută marţi, 15 decembrie, la ora 11.20, pentru 24 de ore, Maria Precup a fost audiată, la sediul DNA Târgu-Mureş, în prezenţa avocatului Vasile Costea. „A avut loc o audiere în care am clarificat toate aspectele din punctul nostru de vedere. Doamna procuror ne-a comunicat că nu se va face propunere de arestare, ci se va lua măsura controlului judiciar, cu anumite obligaţii. Noi avem un termen legal de 48 de ore în care putem contesta această măsură. Aşa cum am mai spus, cred în nevinovăţia doamnei Precup, care nu a fost niciodată supusă niciunui scandal şi cred că suntem în măsură să lămurim lucrurile conform dispoziţiilor legale”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, avocatul Vasile Costea.

………………………….

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul teritorial Târgu-Mureș au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 15 decembrie 2015, ora 11.20, până la data de 16 decembrie 2015, ora 11.20, a primarului municipiului Reghin, Maria Precup. Conform unui comunicat făcut public marţi, 15 decembrie, pe site-ul DNA, în sarcina Mariei Precup “s-au reținut infracțiunile de luare de mită și abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”. De cealaltă parte, apărătorul în instanţă al primarului de Reghin, avocatul Vasile Costea, susţine că lucrurile se vor lămuri astfel încât nevinovăţia Mariei Precup va putea fi dovedită.

Avocat Vasile Costea: “Cred că lucrurile vor fi lămurite!”

Reprezentantul Biroului de Avocatură Costea şi Asociaţii din Târgu-Mureş, avocatul Vasile Costea, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, că echipa pe care o conduce are încredere în nevinovăţia Mariei Precup. „E un început de cercetare penală. Nu ştim la ora aceasta cum vor evolua lucrurile. Se fac audieri. Vom face declaraţii. Eu cred, ca avocat, că lucrurile vor fi lămurite. Maria Precup este o femeie corectă! Credem că după ce vom intra într-o cercetare aprofundată a lucrurilor, acestea vor fi soluţionate. Cred în nevinovăţia Mariei Precup”, a afirmat avocatul Vasile Costea.

Comunicat DNA: “Primarul a decontat o lucrare neexecutată”

În ordonanța procurorilor, disponibilă pe site-ul www.pna.ro, se expun presupusele fapte comise de primarul municipiului Reghin. “În vara anului 2012, suspecta Precup Maria, în calitate de primar al municipiului Reghin, a pretins administratorului unei societăți comerciale remiterea unei sume de bani pentru o anumită persoană (bani ce nu i se cuveneau în mod legal), pentru ca, în schimb, primarul să accepte la plată decontarea unor lucrări neexecutate de către respectiva societate, în cadrul proiectului de amenajare a unei străzi din municipiul Reghin. Persoana ce urma să beneficieze de banii ceruți drept mită de primar era reprezentanta unei alte societăți comerciale față de care se instituiseră măsuri de executare silită pe motive de neplată a obligațiilor către bugetul de stat. Suma de bani de 26.040 lei a fost remisă de administratorul societății comerciale, sub forma unei vânzări – cumpărări mascate, banii fiind virați direct în conturile trezoreriei, pentru a fi stinse obligațiile societății datornice către bugetul de stat și pentru care Administrația Finanțelor Publice Reghin instituise măsuri de executare silită. La data de 4 septembrie 2012, conform înțelegerii, primarul Precup Maria a acceptat la plată și a decontat o lucrare care nu fusese executată de societatea al cărei reprezentant a remis banii. Prin activitățile descrise anterior, s-a cauzat un prejudiciu municipiului Reghin, judeţul Mureș, de aproximativ 75.000 lei, reprezentând lucrări neefectuate, și în consecință, un folos necuvenit societății comerciale care trebuia să execute lucrările de amenajare”, se menţionează în comunicatul DNA.

Vom reveni cu amănunte, la expirarea termenului de 24 de ore.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO/VIDEO: Târgu Mureș, orașul tuturor posibilităților sau orașul tuturor gropilor? – „Ocolești o groapă, dai în trei”

Distribuie „Municipiul Târgu Mureș – un oraș plin de istorie și cultură” este vechea etichetă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.