Home / Invatamant / Manual şi teste digitale de biologie, oferite gratuit de compania Reea

Manual şi teste digitale de biologie, oferite gratuit de compania Reea

Distribuie

888A fost lansată, la Tîrgu-Mureș, prima ediție a manualului digital de bilogie și a testelor de admitere la universitățile de medicină din Tîrgu-Mureș și Cluj Napoca.

Manualul este oferit gratuit on-line tuturor elevilor târgumureșeni (dar şi celor din toată România) și continuă astfel tradiția inovării și implicării în proiecte civice, cultivată de ani de zile, la Tîrgu-Mureș, de către Agenția interactivă Reea. Proiectul a fost coordonat de profesoarele Nadia Iernuțan și Sorina Capotă și publicat pe portalul www.educatie.inmures.ro. Manualul respectă programa școlară, iar testele au fost realizate în conformitate cu cerințele UMF Tîrgu-Mureș și UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca. Materialele de studiu sunt accesibile gratuit în format video și, datorită interactivităţii, vor putea fi completate, în viitor, cu noi teste. “Ca partid care militează pentru reformarea sistemului educațional și încurajarea inovării, POL constată risipa fondurilor publice și subfinanțarea cronică a Educației. Constatăm că, în timp ce sălile de clasă și laboratoarele școlilor din Tîrgu-Mureș arată aproape în totalitate ca acum 20-30 de ani, fără condiții minimale specifice secolului XXI, autoritățile locale investesc anual milioane de euro în concerte, finanțarea unor cluburi sportive private – domenii absolut facultative. Constatăm că, în continuare, părinții sunt obligaţi să finanțeze investiții în mobilier școlar, reparații și dotări, iar proiecte de digitalizare a accesului la educație și a dotării școlilor cu materiale specifice erei digitale lipsesc în continuare cu desăvârșire. Peste 400 manuale digitale se puteau realiza numai din fondurile alocate în 2015, de către Primăria Tîrgu-Mureș, fără să fie obligată de lege, celor de la ASA 2013, BC Mureș, CS U Medicina, City’us, plus finanțarea concertelor gratuite. În România există peste 3.100 de primării, iar dacă fiecare ar fi finanțat câteva astfel de manuale digitale, problema digitalizării manualelor ar fi fost rezolvată într-un singur an. Sunt mii de profesori cu experiență bogată și mii de programatori care astfel ar fi putut lucra pe aceste proiecte, în locul cheltuirii banilor pe distrarea populației. Copiii ar fi putut avea acces la o educație modernă, fără ca nici o taxă suplimentară să fie instituită și niciuna din cele existente să fie crescută. Pentru că bani există, singura problemă fiind decizia politică a felului în care sunt cheltuiți. În condițiile proiectării bugetului pentru 2016, considerăm de maximă urgență dezbaterea publică reală a proiectului de buget și regândirea domeniilor prioritare în care Primăria Tîrgu-Mureș investește banii târgumureșenilor”, se arată într-un comunicat de presă remis de Partidul Oamenilor Liberi Tîrgu-Mureş.

 

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Editura Edu din Târgu Mureș, sau o poveste despre inovație în educație

Distribuie Privind rezultatele ultimei licitații de manuale școlare pentru clasele I și a II-a, organizată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.