O nouă victorie „pe turnantă” a „tigrilor” BC Mures
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 65 Vizualizări

O nouă victorie „pe turnantă” a „tigrilor”

bc mures

BC Mureș Târgu-Mureș a învins miercuri seara pe teren propriu cu 80-72 (20-19, 18-23, 14-19, 28-21) formația Dinamo București, într-o partidă din cadrul etapei a XIII-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Mureșenii s-au jucat din nou cu inimile suporterilor, reușind să întoarcă rezultatul în ultimele două minute. Startul le-a fost favorabil, au condus cu 6-0, apoi cu 17-9, după care s-a produs o ruptură. Dinamo a egalat la 17, dar Mohammed, cel care avea să devină cel mai bun marcator al partidei, a reușit o „treiță”. Oaspeții au redus cu două libere transformate de Balaban și sfertul s-a încheiat cu avantaj minim de partea mureșenilor. Sfertul secund a debutat cu un atac ratat de Jurevicius și Dinamo a trecut pentru prima dată în avantaj, păstrat până aproape de final. În sfertul secund mureșenii au reușit doar egalarea la 24 și s-au mai apropiat la câte un punct, dar Dinamo avea avantaj deja de 10 puncte la jumătatea actului. Finalul sfertului a aparținut mureșenilor, care s-au apropiat la doar 4 puncte (38-42). Se anunța o parte secundă încrâncenată.

Final „magic”, interzis din nou cardiacilor
Așa s-au și petrecut lucrurile. După ce Jurevicius a redus diferența la un singur coș, Dinamo a pus stăpânire pe joc, a valorificat din poziții dificile aruncări de 3 puncte și la jumătatea sfertului au refăcut diferența de 10 puncte, iar cu mai puțin de două minute rămase conduceau chiar cu 14 puncte (45-59). Gajovic și Mohammed au mai redus din handicap până la ultima pauză, dar victoria era departe. Și mai departe părea când la doar puțin peste 4 minute rămase, când dinamoviștii conduceau cu 70-60 și „tigrilor” nu le ieșea mai nimic. Au urmat însă minute „magice”. BC Mureș a revenit la conducere cu 100 de secunde rămase din joc, fără să mai primească vreun coș. S-a ajuns de la 60-70 la 79-70, când au mai rămas 35 de secunde și partida era practic jucată. Dinamo a mai transformat doar două libere prin Sutalo, la un fault al lui Barro, dar BC Mureș avea posesia cu 24 de secunde rămase, exact pentru un atac fără fault. S-au obținut încă două libere și Mohammed a trimis doar una în coș, dar care i-a rotunjit cifra la 30. BC Mureș a reușit un run incredibil de 19-0 în jumătatea a doua a ultimului sfert, în care au primit doar două coșuri, și acelea din aruncări libere. O victorie importantă, dar „tigrii” s-au jucat din nou cu inimile suporterilor, chiar dacă mulți gustă mai degrabă asemenea succese, considerate mai „palpitante”. Mureșenii trec pe prima poziție a clasamentului, unul provizoriu, în care cele mai puține înfrângeri le are Steaua CSM Eximbank București, doar două, dar cu două partide restanță, dintre care una cu BC Mureș, care se va disputa după toate probabilitățile în luna ianuarie, la Târgu-Mureș. „Tigrii” vor avea în schimb duminică, 20 decembrie, de la ora 20.00, un joc mai dificil, în deplasare, la Oradea, cu CSM, echipă care a înregistrat patru eșecuri, dintre care două în ultima săptămână.
Marcatori:
BC Mureș: Mohammed 30 (2×3), Martinic 12, Ivanovic 10, Lazar 3, Jurevicius 2, Gajovic 9 (1), Polyak 8 (2), Barro 4, Fraseniuc 2.
Dinamo: Sutalo 20 (2), Babkauskas 18 (3), Dahlman 17, Sulovic 7, Marinov 5, Corpodean 3 (1), Balaban 2.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE