Home / Invatamant / Proiect de succes la Universitatea „Petru Maior”

Proiect de succes la Universitatea „Petru Maior”

Distribuie

111Universitatea „Petru Maior” din Târgu-Mureş a găzduit marţi, 15 decembrie, activităţile legate de raportarea finală din cadrul proiectului „Sistem integrat de îmbunătățire a calității cercetării doctorale și postdoctorale din România și de promovare a rolului științei în societate”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013.

Beneficiar al proiectului a fost Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, iar managerul de proiect a fost prof. univ. dr. Dorin Popa, cercetător cu experienţă şi remarcabilă vocaţie didactică şi ştiinţifică. „Acest proiect s-a desfăşurat în parteneriat cu Universitatea București și cu Universitatea ,,Petru Maior” din Târgu-Mureș, iar pe parcursul derulării proiectului au fost ocupate, prin concurs, 48 de poziții de cercetători postdoctorali și 102 poziții de cercetători înmatriculați la doctorat cu frecvență în cadrul Școlilor Doctorale din cadrul celor trei universități în domeniile științe exacte și științe sociale, umaniste și economice”, a precizat prof. univ. dr. Iulian Boldea, responsabil de proiect din partea Universităţii „Petru Maior”.

Activităţile, coordonate de tutori şi experţi

În cadrul proiectului, Universitatea „Petru Maior” a participat cu 30 de doctoranzi şi 20 de cercetători postdoctorali. Toate activităţile bursierilor doctoranzi şi postdoctorali au fost coordonate şi monitorizate de tutori şi experţi pe termen lung sau scurt, prof. univ. dr. Călin Enăchescu, prof. univ. dr. Cornel Sigmirean, prof. univ. dr. Iulian Boldea, prof. univ. dr. Petruţa Blaga, prof. univ. dr. Tatiana Dănescu, prof. univ. dr. Alexandru Cistelecan, prof. univ. dr. Nicolae Chirilă şi alţii. „Activităţile organizate în cadrul proiectului au cuprins numeroase participări ale bursierilor la conferinţe naţionale, la conferinţe internaţionale, la simpozioane, mese rotunde şi alte forme de comunicare sau popularizare a ştiinţei. S-au efectuat, de asemenea, treisprezece stagii de cercetare şi documentare în străinătate. Bursierii din cadrul proiectului POSDRU au depus şaizeci şi trei de aplicaţii pentru granturi şi au publicat numeroase studii şi articole în reviste cotate ISI cu factor de impact, în reviste cotate ISI Proceedings, în volume ale unor conferinţe naţionale şi internaţionale. Dincolo de îndeplinirea şi depăşirea indicatorilor propuşi, una dintre marile realizări ale acestui proiect este faptul că s-a cristalizat o echipă de cercetare de certă anvergură, în domeniile științe exacte și științe sociale, umaniste și economice, s-au configurat studii şi cercetări aplicative de cert interes şi de incontestabilă performanţă, sporindu-se, astfel, în mod semnificativ, impactul cercetării doctorale şi postdoctorale din cadrul Universităţii „Petru Maior”, a subliniat prof. univ. dr. Iulian Boldea.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Pactul pentru Tineri ajunge la Târgu Mureș

Distribuie Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) organizează joi, 28 martie 2024, la Liceul Teoretic …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.