Se va constitui municipiul parte civilă în dosarul ASA? Administratie
  • ligia.voro
  • 0 comentarii
  • 261 Vizualizări

Se va constitui municipiul parte civilă în dosarul ASA?

szoverfi vasile_site

 

 

Consilierii locali târgumureșeni au primit în mapele de ședință o informare din partea celor trei angajați ai Primăriei Tîrgu Mureș – Szoverfi Vasile, Csegzi Sandor și Nadia Bândilă, mandatați să reprezinte municipiul Tîrgu Mureș în dosarul penal nr. 103/P/2013, mai cunoscut ca dosarul ASA, în care Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Anticorupție Tîrgu Mureș a constatat că bugetul local ar fi fost prejudiciat cu 7,053 milioane de lei prin finanțarea ilegală a clubului de fotbal care avea datorii la bugetul de stat la momentul aprobării hotărârii de consiliu prin care i-a fost alocată suma de 7,5 milioane de lei, parte a municipiului din contractul de asociere.
Mandatații arată că: “într-o primă etapă considerăm că este necesar ca Municipiul Tîrgu Mureș să-și precizeze calitatea procesuală, respectiv dacă municipiul Tîrgu Mureș se va constitui sau nu parte civilă în Dosarul nr. 103/P/2013”. Precizăm că momentan, municipiul apare în dosarul înregistrat la Tribunalul Harghita în 16 decembrie ca parte vătămată.
În al doilea rând, aceștia au subliniat că au primit doar un mandat general, iar legislația vorbește că este necesar un mandat special, pentru că în actuala situație sunt acoperite doar actele de administrare și de conservare de acest mandat.
“Considerăm că eventuala constituire ca parte civilă formulată de către noi, în numele Municipiului Tîrgu Mureș, în baza mandatului acordat, este susceptibilă de a fi anulată”, concluzionează mandatații pe marginea mandatului.
Aceștia au mai arătat că așteaptă din partea Consiliului Local să precizeze poziția procesuală pe care o va adopta municipiul, în condițiile în care se poate constitui parte civilă doar până la începerea cercetării judecătorești.
Detalii despre dosar găsiți aici. 
Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE