Ambulatoriul Spitalului de Urgență, reabilitat și dotat cu aparatură modernă Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 140 Vizualizări

Ambulatoriul Spitalului de Urgență, reabilitat și dotat cu aparatură modernă

ambProiectul din fonduri europene de reabilitare, modernizare și echipare a Ambulatoriului de specialitate din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Tîrgu Mureș s-a finalizat cu succes. 14 cabinete medicale de specialitate au fost dotate cu echipamente medicale de ultimă generație, instrumentar și mobilier necesare îngrijirii pacienților în cele mai bune condiții.

Odată cu acest proiect, în valoare 20 de milioane de lei, din care 15 milioane este finanțare nerambursabilă, iar restul de bani proveniți din fondurile proprii ale Consiliului Județean Mureș, serviciile de asistență medicală se vor îmbunătăți, vor crește eficiența și calitatea actului medical, se va scurta durata de spitalizare a pacienților internați care nu necesită îngrijire medicală permanentă, iar timpul de diagnosticare și tratament se va scurta.
„Obiectivele acestui proiect au fost cele legate de creșterea eficienței actului medical și îngrijirea pacienților care nu au nevoie de îngrijire permanentă, adică în cadrul spitalicesc. Pacienții să beneficieze de îngrijiri medicale cu așa numita internare de o zi sau pasageră și la acest Ambulatoriu vom face și inaugurarea. Am cumpărat echipament de ultimă generație, care concurează cu orice altă policlinică, cu orice alt ambulatoriu de pe continent”, a declarat vineri, într-o conferință de presă, președintele Consiliului Județean Mureș, Ciprian Dobre.

Activitate neîntreruptă pe durata lucrărilor
Ambulatoriul este funcțional din data de 30 septembrie și pe toată perioada lucrărilor activitatea din cadrul acestuia n-a fost întreruptă. „Contractul a fost semnat în septembrie 2013, practic acesta a fost cel mai scurt proiect pe care noi am reușit să-l implementăm în această perioadă de programare. Execuția lucrărilor s-a derulat în mai puțin de 9 luni. Au început la sfârșitul lunii decembrie a anului trecut și s-a terminat în luna septembrie a acestui an. Toate lucrările s-au desfășurat în așa fel încât activitatea Ambulatoriului să nu fie întreruptă niciun moment. S-au relocat cabinetele aflate în lucru”, a precizat Călin Suciu, șeful Serviciului Dezvoltare Regională și Implementare Proiecte.
Au fost dotate cu aparatură modernă următoarele cabinete: Medicină internă, Cardiologie, ORL adulți/copii, Chirurgie Pediatrică, Chirurgie Plastică – microchirurgie reconstructivă, Obstetrică – ginecologie, Neurologie, Ortopedie și Traumatologie/Ortopedie Pediatrică, Endocrinologie, Gastroenterologie, Neurochirurgie, Psihiatrie, Medicina muncii, Pediatrie, Alergologie și Imunologie clinică.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE