Home / FC Municipal / Bergodi a plecat. Acasă, între dușmani? Al 12-lea jucător, pentru adversar

Bergodi a plecat. Acasă, între dușmani? Al 12-lea jucător, pentru adversar

Distribuie

bergodiASA Târgu-Mureș, deși nu a mai impresionat prin evoluții ca în sezonul trecut, rămâne singura echipă a campionatului care nu a suferit nicio înfrângere pe teren propriu. Se află înaintea ultimei runde din acest an pe loc de play-off, cu cele mai mari șanse de a rămâne acolo înaintea ultimelor patru etape ale sezonului regulat. Au 3 puncte avantaj față de următoarea clasată, CSMS Iași, golaveraj superior și rezultatele directe îi avantajează. A reușit în schimb doar 3 victorii în jocurile de pe teren propriu în cele 11 disputate. Acest lucru îi nemulțumește pe suporteri, justificat parțial, ținând cont de faptul că jocul echipei lasă de dorit. Echipa a susținut în schimb în retur doar două partide cu adevărat pe teren propriu. A învins liderul Astra Giurgiu, scor 3-1 și a remizat, 1-1 cu CSMS Iași. Două jocuri în care au fost gazde, cu Viitorul și Steaua, alte două fruntașe cu pretenții la podium au fost disputate pe Cluj Arena și s-au încheiat la egalitate. Între timp, mureșenii preluați de tehnicianul Cristiano Bergodi au obținut și calificarea în semifinalele Cupei României, după trei jocuri disputate tot în deplasare și au mai obținut alte 7 puncte în deplasările returului, 5 în total.
Aflată într-o perioadă de criză, cu conturi blocate, echipa se bucura să revină pe stadionul propriu, unde spera în sprijinul suporterilor mureșeni. Din păcate, acest lucru nu s-a petrecut la revenirea pe Trans-Sil. Încă din prima repriză a meciului cu ieșenii, jucătorii au fost apostrofați la fiecare preluare sau pasă nereușită, dar nu numai, au fost înjurați de majoritatea celor prezenți în tribună. Au fost conduși cu un gol primit în ultimul minut al primei reprize și au reușit egalarea la finalul partidei. Cei care i-au încurajat și aplaudat au fost din păcate eclipsați de cei care au creat o atmosferă mai ostilă decât în jocurile de pe alte stadioane. La golul egalizator, antrenorul italian a avut un gest de descătușare către cei aflați în spatele său în tribună, neînțeles de mulți. „Am revenit cu drag acasă, unde ne așteptam să fim sprijiniți de suporteri. Ne doream o victorie, dar am întâlnit o echipă aflată într-o perioadă foarte bună, bine așezată în teren, care nu a pierdut de multe etape. Am obținut din păcate un singur punct, dar băieții au luptat, au jucat cu mult suflet. M-au dezamăgit în schimb suporterii. Eu am 51 de ani, azi sunt antrenor, mâine poate nu mai sunt, nu mă interesează atât de mult, sunt obișnuit, dar jucătorii trebuiau susținuți, nu fluierați și înjurați de proprii suporteri încă din prima repriză. Poate că suporterii erau obișnuiți din anul trecut cu alte rezultate, poate și meciurile au fost mai grele, am avut și multe probleme de toate felurile, dar consider că nu este un lucru normal ca proprii suporteri să fie împotriva echipei, să se simtă mai prost acasă decât în deplasare”, și-a explicat gestul Cristiano Bergodi.
Corect Mister. Un jucător profesionist este obișnuit să fie fluierat, dar oricine ar fi mai afectat când aceasta se petrece acolo unde ar trebui să se considere „acasă”.
Cu doar patru zile înainte, ASA obținea 3 puncte în deplasarea cu FC Voluntari, după alte trei zile, cu multe accidentări și în inferioritate numerică în prelungiri a obținut la Timișoara calificarea în semifinalele Cupei României și duminică susține ultimul joc al anului, la Petrolul Ploiești, unde o victorie le-ar consolida locul de play-off. Toate acestea în deplasare, unde cei care îi apostrofează sunt mai puțini. Așa numiții suporteri de pe teren propriu devin în aceste condiții, așa cum se spune, al 12-lea jucător, dar pentru adversari. Sunt cei care admiră atmosfera de pe stadioanele din străinătate, unde suporterii cântă și când echipa este condusă.
Toate acestea au dus ca la doar trei zile de la calificarea în semifinalele Cupei României, conducerea clubului ASA și Cristiano Bergodi au decis de comun acord rezilierea contractului. Tehnicianul italian a stat pe bancă 14 partide, 11 în Liga 1 Orange, 2 în Cupa României Timișoreana și unul în Cupa Ligii Adeplast, a reușit 5 victorii, 6 rezultate de egalitate și a pierdut de 3 ori.

Cu două zile înaintea ultimei partide din acest an, nu se cunoaște cine se va afla pe banca mureșenilor la Ploiești. Provizoriu, echipa va fi condusă de Gabi Mureșan și Pablo Brandan, indisponibili pentru acest meci. Oficial, principalul va fi antrenorul cu portarii, Fekete Carol. „Este păcat că s-a petrecut așa înaintea ultimului joc, dar a fost alegerea lui Bergodi. După ce perioadă am avut în acest an, consider că stăm foarte bine și va trebui să găsim soluții să ne continuăm drumul”, au fost cuvintele președintelui Bogdan Mara.
Cristiano Bergodi nu a mai răspuns la telefon.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Baschet: Victorie în derby-ul cu Timișoara

Distribuie Echipa satelit de baschet din cadrul CSM Târgu Mureș a învins în derby-ul cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.