Share

Home / Administratie / Se va constitui municipiul parte civilă în dosarul ASA?

Se va constitui municipiul parte civilă în dosarul ASA?

szoverfi vasileConsilierii locali târgumureșeni au primit în mapele de ședință o informare din partea celor trei angajați ai Primăriei Târgu-Mureș – Szoverfi Vasile, Csegzi Sandor și Nadia Bândilă, mandatați să reprezinte municipiul Târgu-Mureș în dosarul penal nr. 103/P/2013, mai cunoscut ca dosarul ASA, în care Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Anticorupție Târgu-Mureș a constatat că bugetul local ar fi fost prejudiciat cu 7,053 milioane de lei prin finanțarea ilegală a clubului de fotbal care avea datorii la bugetul de stat la momentul aprobării hotărârii de consiliu prin care i-a fost alocată suma de 7,5 milioane de lei, parte a municipiului din contractul de asociere.

Mandatații arată că: “într-o primă etapă considerăm că este necesar ca Municipiul Târgu-Mureș să-și precizeze calitatea procesuală, respectiv dacă municipiul Târgu-Mureș se va constitui sau nu parte civilă în Dosarul nr. 103/P/2013”. Precizăm că momentan, municipiul apare în dosarul înregistrat la Tribunalul Harghita în 16 decembrie ca parte vătămată.

În al doilea rând, aceștia au subliniat că au primit doar un mandat general, iar legislația vorbește că este necesar un mandat special, pentru că în actuala situație sunt acoperite doar actele de administrare și de conservare de acest mandate. “Considerăm că eventuala constituire ca parte civilă formulată de către noi, în numele Municipiului Târgu-Mureș, în baza mandatului acordat, este susceptibilă de a fi anulată”, concluzionează mandatații pe marginea mandatului. Aceștia au mai arătat că așteaptă din partea Consiliului Local să precizeze poziția procesuală pe care o va adopta municipiul, în condițiile în care se poate constitui parte civilă doar până la începerea cercetării judecătorești.

Detalii despre dosar găsiți aici. 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Poliţia Mureş la raport: peste 400 de amenzi în doar trei zile!

Poliţiştii mureşeni au acționat, la nivel judeţean, în perioada 7-10 iunie, pentru prevenirea faptelor antisociale …

Share
Share