Home / Social / Tîrgu Mureș contestă rezultatele proiectului Capitală Europeană a Culturii 2021

Notice: Trying to get property of non-object in /home/zideziro/public_html/wp-content/themes/sahifa v5.5.3/framework/parts/post-head.php on line 69

Tîrgu Mureș contestă rezultatele proiectului Capitală Europeană a Culturii 2021

doEchipa Asociației „Tîrgu Mureș 2021” care a reprezentat municipiul Tîrgu Mureș împreună cu orașele Craiova, Iași, Brașov și Brăila au formulat o contestație pe care o vor înainta reprezentanților instituțiilor Uniunii Europene, Ministerului Culturii și președintelui juriului Capitală Europeană a Culturii 2021, pe motiv că doi membri ai juriului care s-a ocupat de evaluarea celor 14 portofolii ar fi fost incompatibili.

În urma selecției care a avut loc, în data de 10 decembrie, în prima fază a proiectului Capitală Europeană a Culturii 2021, Tîrgu Mureșul nu a reușit să treacă în următoarea etapă a acestui proiect.
Potrivit co-președintelui Asociației „Tîrgu Mureș 2021”, Ciprian Dobre, contestația e un proces juridic și prin intermediul acesteia se cer reluarea procedurii de selecție pentru faza a doua a proiectului și revocarea calității de membri ai juriului în ceea ce le privește pe Raluca Velisar și Valentina Iancu, membre desemnate de Guvernul României prin Ministerul Culturii. Se contestă conflictul de interese ale celor două membre ale juriului în cadrul proiectului Capitală Europeană a Culturii 2021, votul acestora reprezentând 16% din totalitatea juriului.
„Împreună cu orașele Craiova, Iași, Brașov și Brăila am formulat o contestație la faza de preselecție pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021. Prin acest act solicităm reluarea procedurilor de selecție pentru faza a doua a competiției și revocarea calității de membri ai juriului doamnelor Raluca Velisar și Valentina Iancu. În desemnarea celor doi reprezentanți ai României, Ministerul Culturii nu a respectat trei criterii impuse de Comisia Europeană: complementaritatea competențelor – ambele doamne fiind curatori, repartizarea geografică echilibrată – ambele având reședința și locul de muncă în București și echilibrul de gen. Preselecția din 10 decembrie a fost profund viciată, având în vedere că cele două doamne activează în instituții partenere proiectului București 2021- Muzeul Național de Artă Contemporană și Centrul Național al Dansului București”, a declarat vineri, într-o conferință de presă, co-președintele Asociației „Tîrgu Mureș 2021”.

Juriul care s-a ocupat de evaluarea celor 14 portofolii a fost format din 12 membri: zece experți internaționali și doi naționali. Un raport al tuturor evaluărilor va fi făcut public în cursul lunii ianuarie, anul viitor.

2 comentarii

  1. Da’ avem WC-uri folosite pe post de autobuse pentru transport in comun.

    Astia chiar cred ca selectia e facuta de prosti !

    Faceti ceva sa dezvoltati orasul si lasati gargara !

  2. Hai să mai face şi noi contestaţii că nu avem şosea de cetură, autostradă, cale ferată la Sighişoara! Să fim serioşi, un oraş izolat, fără proiecte demarate, nu are şanse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: ,,Arta Perseverenței”, terapie incluzivă prin artă

Președintele Consiliului Director al Fundației Alpha Transilvană din Târgu Mureș, dr. Alexandru Lupșa, a transmis …