Home / BC Mures / BC Mureș pierde dramatic la Oradea

BC Mureș pierde dramatic la Oradea

Distribuie

bc muresDupă șase victorii consecutive, BC Mureș Târgu-Mureș a pierdut duminică seara derbyul care putea decide liderul de iarnă a Ligii Naționale de Baschet Masculin, disputat la Oradea, în fața formației locale, CSM, încheiat 78-77 (19-20, 14-15, 27-20, 18-22) pentru gazde. Dacă în perecedentele partide mureșenii au reușit să întoarcă la final rezultatul și să învingă spectaculos cu U-BT Cluj, Dinamo, sau chair la Mediaș, de această dată nu au mai reușit acest lucru pe Criș.
BC Mureș a început bine partida, într-un debut în care gazdele nu au trimis în coş aproape 4 minute, perioadă în care Martinic avea deja două „treițe” reușite, Mohammed avea 4 puncte, iar Lázár 2, scorul fiind 12-0. Bihorenii au „spart gheața” prin Barac, cu două libere. Gazdele au pornit în cursa de urmărire și pe fondul ratărilor mureșenilor de sub panou. Gazdele au preluat conducerea prin Franklin, dar cele două libere ale lui Gajovic au stabilit scorul primei părţi. În sfertul al doilea gazdele au egalat de câteva ori, dar nu s-au mai aflat la conducere. La pauza mare s-a intrat cu avantaj de doar un coș de partea „tigrilor” (33-35).

Ulciorul nu a mai mers de această dată
După trei minute scurse din sfertul trei, tripla lui Franklin i-a dus în avantaj pe orădeni, şi mureșenii nu mai găseau drumul spre coş. Gazdele au reușit 8 puncte la rând, printre care două triple și s-au desprins. Frasenyuk a reușit singurele lui puncte, cu o aruncare de la distanţă care a redus diferența la 5 puncte la ultima pauză. Ultimul act a debutat din nou bine pentru echipa lui Audrius Prakuraitis, cu Martinic şi Mohammed în prim plan, ambii cu câte 5 puncte și un run de 10-0 și cele 5 puncte s-au mutat de partea „tigrilor”. Tripla lui Ţibârnă reușită cu trei minute rămase din partidă a reaprins speranțele gazdelor. Căpitanul mureșenilor, Ivanovic a replicat însă imediat, dar gazdele au revenit cu două libere transformate de Markovic, apoi altele de Franklin, cu 2 minute şi opt secunde înaintea finalului. Scorul era 78-77 și până la final nu a mai însris nimeni.
Mureșenii au avut şansa de a învinge la un capac reușit de Lázár la Nuhanovic, şi au mai avut apoi de trei ori atacul, dar Mohammed și Martinic au fost blocați la aruncările de la distanţă. Ultima șansă a avut-o Gajovic, la o pătrundere, dar mingea nu a intrat în coş. BC Mureș a părăsit învinsă terenul, dar rămâne pe podium, alături de formația orădeană și CSU Atlassib Sibiu, toate cu câte 9 victorii și 4 înfrângeri. A doua va fi adversara mureșenilor în ultimul meci din acest an, miercuri, 23 decembrie, de la ora 18, în „jungla” mureșenilor.
Marcatorii partidei de la Oradea au fost:
CSM: Markovic 15 (3×3), Franklin 15 (3), Ţibârnă 15 (1), Barnette 9 (1), Barac 5, Nuhanovic 4, Paşca 2
BC Mureş: Mohammed 20 (2), Martinic 13 (3), Jurevicus 10 (2), Gajovic 9 (1), Ivanovic 8 (2), Lázár 6, Barro 6, Frasenyuk 3 (1), Polyák 2.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.