”Colinde, colinde, e vremea colindelor…” Invatamant
  • admin
  • 0 comentarii
  • 436 Vizualizări

”Colinde, colinde, e vremea colindelor…”

111Nașterea Domnului nostru Isus Hristos este cea mai importantă sărbătoare a iernii, fiind așteptată atât de cei mici, cât și de cei mari. Este o sărbătoare sfântă, o sărbătoare în care familiile se reîntregesc, celebrând iubirea necondiționată și recunoștința. Acum este momentul în care datinile, obiceiurile și tradițiile strămoșești sunt retrăite și glăsuite de tineri și vârstnici, începând de la Sfântul Nicolae până la Botezul Domnului și Sfântul Ioan. Sunt sărbători care aduc bucurie și lumină în case și în suflete.

Un astfel de moment cu încărcătură emoțională specifică sărbătorii Crăciunului s-a desfășurat miercuri, 16 decembrie, la Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu” din Târgu-Mureş, de elevii clasei a V-a A, îndrumați de subsemnata și de doamna profesoară de religie, Guțu Claudia, sub denumirea de ”Datini și obiceiuri la români. Activitate cultural-artistică”. Invitați la eveniment au fost directorul școlii, consilierul educativ al școlii, colectivul de profesori ai clasei a V-a A, doamna învățătoare Rotar Dorina, precum și colectivul de părinți ai clasei.

Doamnele profesoare au reușit să insufle copiilor și părinților acestora dragostea pentru datinile și obiceiurile românești, specifice acestei sărbători, printr-un moment artistic deosebit. Elevii, îmbrăcați în costume populare românești autentice, îndrumați pas cu pas de doamnele profesoare, au pus în scenă primirea colindătorilor într-un cadru familial, iar talentele artistice ale copiilor s-au evidențiat prin reconstituirea scenei venirii magilor la Irod. Ca recompensă pentru colindat, copiii au fost răsplătiți de către gazde cu darurile tradiționale de Crăciun, covrigi, nuci și mere. A fost o seară plină de lumină și bucurie, în care harul dumnezeiesc a coborât atât asupra copiilor, cât și asupra adulților care au redevenit pentru câteva clipe copiii de altădată.

În încheierea activității desfășurate, organizatorii au urat asistenței sărbători luminoase, liniștite și un An Nou fericit. Toți cei prezenți la serbare au fost extrem de încântați că, prin acest spectacol, au retrăit magia Crăciunului de altădată, amintindu-și de sărbătorile din copilărie.

 

Prof. Florica GÂNŢA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE