FOTO. Voleiul mureșean și-a desemnat laureații CSU Medicina CSŞ
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 430 Vizualizări

FOTO. Voleiul mureșean și-a desemnat laureații

gala 4Ediția a II-a a Galei Voleiului Mureșean, desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute în Sala Mică a Palatului Culturii din Târgu-Mureş, în organizarea Asociației Județene de Volei Mureş a depășit, așa cum era normal, modul în care a decurs ediția inaugurală.
În sală au fost prezenți conducătorii de cluburi care au secții de volei, foști și actuali antrenori, membri ai tuturor echipelor mureșene de volei. Cea mai practicată disciplină sportivă, după fotbal, la nivel mondial, voleiul este și prima ramură sportivă care organizează o gală la nivel de județ. După ce vicepreşedintele Asociaţiei Judeţene de Volei Mureş, Bogdan Bărdăşan și-a exprimat convingerea că aceste evenimente organizate la sfârşit de an vor devini tradiţie, iar scopul acesteia este promovarea valorilor voleiului mureşean, preşedintele forului județean, fostul jucător şi antrenor Vasile Măşcăşan, a adresat câteva cuvinte participanților, după care cei mai buni sportivi și speranțele echipelor de volei au urcat, cu emoții mai mici sau mai mari pe scenă.

Surprize și confirmări

Surpriza sezonului a fost desemnată echipa Clubului Sportiv Școlar Târgu-Mureș, îndrumată de Vasile Racolţa, pentru nesperatul loc V la Campionatele Naţionale a fetelor de la categoria cadeţi (sub 16 ani). În lipsă, premiul a fost ridicat de căpitanul echipei, Bianca Morărean.
A urmat decernarea premiilor celor mai bune echipe la nivel de minivolei și speranțe (sub 12, respectiv 14 ani), acordate echipelor Clubului Sportiv Școlar Târnăveni, pregătite de decenii de antrenorul Ioan Vintilă. Cel mai bun jucător la nivel de minivolei și speranțe a fost desemnat componentul echipe masculine CS Torpi MS Târgu-Mureș, Claudiu Mureşan, cea mai bună echipă la nivel de cadeți și juniori (sub 16 respectiv 18 ani) a fost CSU Medicina Târgu Mureș, antrenată de Ciprian Dărnescu, al cărui premiu a fost ridicat de Carla Mărginean. Cel mai bun jucător la nivel de cadeți și juniori l-a primit Bianca Paşca, tot de la CSU Medicina, în timp ce colega de club din echipa de senioare, Andreea Petra a fost desemnată cel mai bun jucător la nivel de seniori.
Cele mai importante distincții ale Galei au fost acordate jucătoarelor Andreea Ispas, liberoul echipei de senioare CSU Medicina, desemnată Sportivul anului 2015 şi colegei sale Eliza Varga, considerată Revelația anului. Prima s-a remarcat prin evoluţia sa atât la echipa de club, cu care a participat în Cupele Europene, cât şi la reprezentativa de senioare a României, prezentă la turneul final al Europenelor. Mai tânăra Eliza Varga a fost cea mai surprinsă, negăsindu-și cuvintele, dar a promis că va confirma pe teren. Aceasta, pe lângă titlul obținut cu echipa de junioare a clubului, a avut o ascensiune impresionantă de-a lungul anului, fiind și componentă a lotului naţional de junioare și a celei de senioare a clubului mureșean.

Recunoștință și premii speciale

Celelalte premii acordate în cadrul Galei au fost cele speciale. Dr. Adrian Iancu a primit premiul pentru întreaga activitate de peste 25 de ani, Gabriel Mărginean, de asemenea pentru întreaga activitate, fiind vicecampion național cu Universitatea Craiova în sezonul ’91-’92, campion cu U Ardaf Cluj în ’95-’96 și câștigător al Cupei României în acelaşi sezon, apoi vicecampion cu U Ardaf Cluj în ’96-’97, din nou Cupa României, Aurel Raţiu, în prezent pensionar, premiu pentru întreaga activitate, fiind la începutul carierei profesor cu specializarea volei, apoi ziarist sportiv, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, al Asociației Presei Sportive din România și al Asociației Internaționale a Presei Sportive, membru fondator al Asociației Ziariștilor Sportivi de Radio și Televiziune din România.
Au mai primit premii speciale Ioana Vereș, arbitru în cadrul Colegiului Județean de Arbitrii Mureş, premiul pentru cel mai tânăr arbitru de perspectivă, CS Torpi MS, premiu special pentru organizarea primului turneu de volei pe nisip la Târgu-Mureș, premiu ridicat de președintele Sorin Moldovan și firma Suzuki Hinode Târgu- Mureș, sponsorul oficial al respectivului turneu, premiu ridicat de Tudorel Trifu.

[zizigallery id=1869]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE