Arsenal pirotehnic confiscat de poliţişti. Ce s-a descoperit la percheziţie Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 208 Vizualizări

Arsenal pirotehnic confiscat de poliţişti. Ce s-a descoperit la percheziţie

petardePoliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au ridicat în vederea confiscării peste 2.000 de petarde, în urma unei percheziţii domiciliare efectuate la locuinţa unui bărbat, bănuit de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept.

La data de 23 decembrie, poliţiştii Postului de Poliţie Beica de Jos din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa unui bărbat în vârstă de 47 ani, din comuna Beica de Jos. „În urma percheziţiei, poliţiştii au descoperit 2.080 de petarde, din categoria a II-a de articole pirotehnice. Articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării, iar pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de operaţiuni cu obiecte pirotehnice efectuate fără drept, prevăzută de Legea nr. 126 din 2005 privind regimul materiilor explozive”, se arată într-un comunicat remis de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

Conform Biroului de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, în conformitate cu prevederile Legii nr. 126 din 1995, republicată, privind regimul materiilor explozive, orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an. „Comercializarea de către persoane fizice sau juridice neautorizate a obiectelor pirotehnice din clasa I se sancţionează cu amendă de la 2.000 la 5.000 de lei. Comercializarea obiectelor pirotehnice către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani se sancţionează cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei. În categoria I sunt incluse numai obiectele pirotehnice de distracţie foarte mici de tipul artificiilor – de exemplu: steluţe, lumânări scânteietoare, jerbe cu scântei, mini-făclii, inele de foc, sateliţi. În aceasta perioadă, se recomandă părinţilor să supravegheze copiii cu atenţie, deoarece aceştia pot fi expuşi incidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice”, se arată în comunicat.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE