Home / Social / Unde își petrec românii vacanțele de Crăciun și de Anul Nou

Unde își petrec românii vacanțele de Crăciun și de Anul Nou

Distribuie

95239f1d9498255f5b237aa2b64494f3c255169dRomânii au ales Viena, Copenhaga şi Atena ca principale destinaţii pentru petrecerea vacanţelor de Crăciun şi de Anul Nou, din acest an, potrivit datelor Tripsta prezentate de Mediafax. În afară de Viena, Copenhaga şi Atena, românii au ales să petreacă vacanţa de iarnă şi la Berlin, Londra, Frankfurt, Roma, Ponta Delgada (Portugalia), Johannesburg şi Adelaide.
Amsterdam şi Bruxelles continuă să se numere la rândul lor printre destinaţiile preferate ale românilor, dar şi alte locuri sunt vizate de călătorii români pentru vacanţa de iarnă, între care Portugalia (Lisabona), Italia (Veneţia, Bologna, Cagliari, Catania şi Milano), Spania (Barcelona, Madrid şi Valencia).
În 2014, călătoriile de iarnă ale românilor au avut ca principale destinaţii Atena, Amsterdam şi Berlin, dar şi Milano (Italia), Algiers (Algeria), Colombo (Sri Lanka), Dublin (Irlanda), Gothenburg (Suedia), Hamburg (Germania) şi Helsinki (Finlanda).
Anul acesta, numărul total al rezervărilor făcute de călătorii români pentru vacanţele de iarnă a crescut cu 9%, comparativ cu 2014. Pentru a se pregăti, călătorii români şi-au făcut rezervările de vacanţă cu peste două luni (68 de zile) înainte de data plecării. Pregătirile au fost făcute mai târziu anul acesta comparativ cu anul trecut, când rezervările pentru vacanţa de iarnă au fost realizate cu 9-17 săptămâni în avans.
Potrivit Tripsta, pentru vacanţa de iarnă 2015, preţul mediu plătit pentru un bilet de avion a fost de 303 euro, în creştere faţă de 261 de euro, anul trecut. Atunci când vine vorba despre aranjarea detaliilor de călătorie, majoritatea românilor (90%) au folosit computere de tip desktop pentru a-şi rezerva biletele de avion, în timp ce o zecime dintre ei au făcut acelaşi lucru folosind dispozitive mobile.
În 2005, doi antreprenori au lansat în Atena, Grecia, un start-up numit initial Travelplanet 24. În prezent, agenţia de turism online Tripsta este unul dintre cei mai mari şi mai recunoscuţi lideri ai industriei de profil.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO/VIDEO: Târgu Mureș, orașul tuturor posibilităților sau orașul tuturor gropilor? – „Ocolești o groapă, dai în trei”

Distribuie „Municipiul Târgu Mureș – un oraș plin de istorie și cultură” este vechea etichetă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.