Voleiul, un an fructuos mai degrabă la junioare CSU Medicina CSŞ
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 196 Vizualizări

Voleiul, un an fructuos mai degrabă la junioare

DSC_0312Ramura volei a CSU Medicina Târgu-Mureș a încheiat un an cu împliniri mai mari sau mai mici. Evident, singura echipă care evoluează la cel mai înalt nivel este echipa de senioare. Aceasta a
câștigat partida din ultima etapă a turului Diviziei A1 cu VC Unic LPS Piatra Neamț, scor 3-2 și a încheiat turul campionatului pe locul V, cu unul mai sus decât ediția încheiată în vara acestui an.
Junioarele au obținut medaliile de bronz în turneul final de la Brașov, iar echipa de Cadete s-a încununat cu un nou titlu de campioane la Slatina.
Ca urmare a acestor rezultate, era normal ca a II-a ediție a Galei Voleiului Mureșean să fie dominată de jucătoarele clubului. Mai ales că la feminin mai activeză doar echipele CSȘ din Târgu-Mureș, cu Vasile Racolța la timonă și Târnăveni, susținute în continuare de același inimos Ioan Vintilă, iar la masculin CS Torpi MS Târgu-Mureș se străduiește să revină.
Cele mai importante distincții ale Galei au fost acordate jucătoarelor Andreea Ispas, liberoul echipei de senioare CSU Medicina, desemnată Sportiva anului 2015 şi colegei sale Eliza Varga, considerată Revelația anului. Prima s-a remarcat prin evoluţia sa atât la echipa de club, cu care a participat în Cupele Europene, cât şi la reprezentativa de senioare a României, prezentă la turneul final al Europenelor. Mai tânăra Eliza Varga a fost cea mai surprinsă, negăsindu-și cuvintele, dar a promis că va confirma pe teren. Aceasta, pe lângă titlul obținut cu echipa de junioare a clubului, a avut o ascensiune impresionantă de-a lungul anului, fiind și componentă a lotului naţional de junioare și a celei de senioare a clubului mureșean.
Surpriza sezonului a fost desemnată echipa Clubului Sportiv Școlar Târgu Mureș, îndrumată de Vasile Racolţa, pentru nesperatul loc V la Campionatele Naţionale a fetelor de la categoria cadeţi (sub 16 ani). În lipsă, premiul a fost ridicat de căpitanul echipei, Bianca Morărean.
Premiile celor mai bune echipe la nivel de minivolei și speranțe (sub 12, respectiv 14 ani) au fost acordate echipelor Clubului Sportiv Școlar Târnăveni, pregătite de decenii de antrenorul Ioan Vintilă. Cel mai bun jucător la nivel de minivolei și speranțe a fost desemnat componentul echipe masculine CS Torpi MS Târgu-Mureș, Claudiu Mureşan, cea mai bună echipă la nivel de cadeți și juniori (sub 16 respectiv 18 ani) a fost CSU Medicina Târgu Mureș, antrenată de Ciprian Dârnescu, al cărui premiu a fost ridicat de Carla Mărginean. Cel mai bun jucător la nivel de cadeți și juniori l-a primit Bianca Paşca, tot de la CSU Medicina, în timp ce colega de club din echipa de senioare, Andreea Petra a fost desemnată cel mai bun jucător la nivel de seniori.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE