FOTO: Nașterea Domnului sărbătorită de sașii reghineni Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 213 Vizualizări

FOTO: Nașterea Domnului sărbătorită de sașii reghineni

DSC_1697Comunitatea săsească din Reghin a cinstit joi, 24 decembrie, vestea Nașterii Domnului în Biserica Evanghelică din Reghin, locul tradițional de întâlnire al sașilor la slujba din Ajunul Crăciunului.

DSC_1675Seara a debutat cu evocarea momentului Nașterii lui Iisus de către confirmanții Bisericii Evanghelice din Reghin, moment care a prefațat programul artistic susținut de elevii secției germane a Gimaziului de Stat ”Augustin Maior”, poezii și scenete având ca temă Nașterea lui Iisus Hristos.

Despachetați cadoul dumnezeiesc”

A urmat tradiționala predică din Ajun de Crăciun ținută de părintele Johann Zey, parohul Bisericii Evanghelice din Reghin, care a îndemnat credicioșii să ”deschidă” cadoul primit cu ocazia Nașterii Domnului, pornind de la spusele apostolului Pavel : ”Harul lui Dumnezeu care aduce mântuire pentru toți oamenii s-a arătat”

DSC_1690Am auzit odată de o doamnă mai în vârstă care, nu a despachetat niciun cadou în tot parcusul vieții sale. Ea se bucura mult de cadourile care le primea, mai ales cele de Crăciun, care aveau un ambalaj frumos, dar niciodată nu le deschidea. Le primea cu multe mulțumiri, și le stivuia pe toate într-un dulap, fără să le despacheteze. Dragi și iubiți părinți, imaginați-vă că la un moment dat copii voștri în seara de Ajun de Crăciun vor face la fel. Noi ca părinți, ne-am străduit să le facem o plăcere și o bucurie, iar ei nu sunt deloc interesați de conținutul cadoului, ci se uită doar la ambalajul frumos colorat fără să despacheteze cadoul. Cred că am fi cu toții dezamăgiți. În seara asta ne-a arătat Dumnezeu toată iubirea Sa, toată inima Sa părintească. Prin pruncul născut la Betleem, fiecare om are șansa cea mare a vieții sale, șansa să dobândească valori, să dobândească liniște, o viață fericită, liniștite, și o pace profundă în inimă. Dumnezeu ne face în noaptea asta cel mai valoros cadou care există, și pe care lumea nu ni-l poate oferi vreodată. Iar noi ce facem ? Marcăm  acest moment ca o serbare, fără însă să deschidem acest cadou. Majoritatea oamenilor se bucură numai de ambalaj, de o masă îmbelșugată, de câteva zile libere, de petreceri cu prietenii, de decorațiuni cu mii de luminițe. Astfel sărbătorile trec și omul nu a despachetat cadoul uriaș venit din partea lui Dumnezeu, și rămâne în continuare trist, afectat de păcatele sale și strâns în jurul necazurilor și grijilor anterioare. Iar Dumnezeu, ca fiecare părinte se uită trist și dezamăgit la comportamentul nostru. Iubiți credincioși, fără Iisus Hristos viața noastră rămâne neîmplinită și muritoare. De aceea vă invit astăzi cu toată seriozitatea să nu ratați ocazia. Despachetați cadoul dumnezeiesc, nu vă mulțumiți doar cu ambalajele frumoase de sărbători. Veniți către Dumnezeu, El vă întinde mâna. Veniți și deveniți nemuritori. Amin!”, și-a încheiat predica părintele Johann Zey.

Cadouri de Crăciun pentru cei mici

DSC_1705A urmat momentul stingerii luminilor cu interpretarea colindului Stille Nacht la lumina lumânărilor, după care copiii și-au luat în primire binemeritatul cadou de Crăciun.

[zizigallery id=1872]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE