Home / Social / Vezi cum se pot elibera extrasele multilingve

Notice: Trying to get property of non-object in /home/zideziro/public_html/wp-content/themes/sahifa v5.5.3/framework/parts/post-head.php on line 69

Vezi cum se pot elibera extrasele multilingve

codruta-sava-660x495

Pentru eliberarea extraselor multilingve, cetăţenii români se pot adresa personal sau prin împuternicit cu procură specială autentificată  la Serviciile publice comunitare locale de evidenţă a persoanelor sau acolo unde nu există constituite astfel de servicii, direct la oficiile de stare civilă din cadrul primăriilor de la domiciliu/reşedinţă, sau pe raza căruia se găsesc în păstrare registrele de stare civilă.

Potrivit informațiilor date de Codruța Sava, director executiv al Direcției Județene de Evidență a Populației Mureș, extrasele multilingve sunt copii de pe actele de stare civilă (naştere, căsătorie, deces) ale  căror rubrici tip sunt în  limba statului care le emite (în cazul nostru  limba română)  şi într-o altă limbă  de circulaţie internaţională (ex. limba franceză, engleză, etc.).

Extrasele multilingve sunt documente cu aceeaşi putere doveditoare ca şi certificatele de stare civilă, se folosesc de titulari şi persoanele îndreptăţite în faţa autorităţilor străine din statele părţi semnatare ale Convenţiei nr. 16 de stare civilă, fără a fi necesară apostilarea, supralegalizarea sau traducerea  acestora.

Statele semnatare ale Convenţiei sunt Germania,  Austria, Belgia, Spania, Franța, Grecia, Italia, Luxemburg, Ţările De Jos (Olanda + Aruba + Antilele olandeze), Portugalia, Elveţia, Turcia, Slovenia, Croația, Macedonia, Bosnia- Herțegovina, Serbia Polonia, Muntenegru, R. Moldova, Lituania, Bulgaria, Estonia, România, Insula Capului Verde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Programul „IMM Leasing de echipamente și utilaje”, publicat în Monitorul Oficial. Ce condiții trebuie să îndeplinească firmele interesate, pentru a putea accesa programul.

OUG nr.118/2020 privind aprobarea Programului de susținere a intreprinderilor mici și mijlocii „IMM Leasing de …