Ilarie Robert: „ Niciodată nu ești prea bătrân pentru rock” Interviu
  • redactia
  • 1 comentarii
  • 388 Vizualizări

Ilarie Robert: „ Niciodată nu ești prea bătrân pentru rock”

bronx - Copy

Să reziști în lumea muzicii rock îți trebuie determinare, persistență și dorință. În Târgu Mureș, trupa Bronx cântă un mix de “hard rock, glam & sleaze” și este una din cele două trupe care nu s-au predat și s-au încăpățânat să rămână în picioare pe piața muzicii târgumureșene timp de 23 de ani. Despre felul în care izbutesc să transmită mai departe spiritul liber și despre secretul reușitei lor, ne vorbește inițiatorul, vocalistul și ”miezul” formației, Ilarie ‘BRONXROBY’ Robert.

Rep: În perioada imediat de după revoluția din 89, mentalitatea oamenilor insista să rămână încorsetată în prejudecăți. Ai avut probleme din cauza pasiunii tale?

I.R: Oarecum, da. În anul 1992, ultimul an de liceu, din cauza absențelor pe care le-am adunat ca urmare a participării mele la un turneu în Ardeal, am fost dat afară din liceul Papiu. Erau alte concepții și altă mentalitate în acele vremuri, muzica rock era mai greu acceptată, profesorii făceau parte dintr-un sistem care mai mult ne punea piedici, decât ne ajuta. Asta nu m-a determinat să renunț, nu a fost o problemă, am terminat studiile la liceul Bolyai, apoi am intrat cu bursă la facultatea de inginerie economică la Petru Maior, iar sacrificiul a fost încununat în perioada 1992 – 2002, perioadă de timp în care am scos trei casete.

Rep: Aveți un videoclip?

I.R: În 1995 trupa a apărut pe o compilaţie live cu piesele Love&Pain şi Restless, apărută sub egida Fix Music, iar în 1997 am realizat primul videoclip profesional al unei formaţii târgumureşene, pentru piesa LIES, producător fiind Televiziunea Târgu Mureş. Anul acesta am pornit cu multă energie, de la începutul anului am susținut concerte la Reghin, Zalău, Suceava, Sibiu, Brașov și Târgu Mureș.

Rep: Când veți scoate un nou album?

I.R: În Ianuarie 2012 am înregistrat albumul de debut „ROCK’N’ROLL MACHINE”, iar din 2013 Ianuarie, trupa este sub contract de distribuţie cu label-ul Nail Records, membră a concernului HAMMERWORLD, din Ungaria. În toamna acestui an începem să lucrăm pentru un nou album, ce va fi lansat anul viitor, așadar fanii noștri vor fi încântați cu piese noi.

Rep: Ce planuri aveți zilele acestea?

I.R: În data de 17 mai, la ora 18.30, în Jazz Club, vom cânta în deschiderea concertului aniversar de 15 ani a trupei rock Kalapacs din Ungaria. În data de 20 mai, de la ora 20.00, vom fi în Parcul Municipal la Zilele Târgumureșene, iar apoi vom participa la Zilele Lacului Ursu din Sovata.

Rep: Cum reușești să îmbini statutul de solist, cu cel de tată?

I.R.: Cine își iubește cu adevărat meseria, trebuie să știe să-și îmbine viața de familie și activitatea profesională și, mai ales, trebuie să aibă norocul de a avea un partener de viață îngăduitor. E foarte important să fii perseverent. Dragostea pentru ceea ce fac și planurile de viitor mă îndeamnă să merg doar înainte și îmi dau energie pentru noi realizări, dar e mult mai important să împart bucuriile cu omul de lângă mine.

Rep: Ce te-ar putea determina în viața asta să renunți la a mai cânta?

I.R: Soția mea îmi oferă sprijinul, susținerea, energia și motivația de care am nevoie. În plus, fiica mea îmi calcă pe urme, de la o vârstă fragedă se manifestă în plan muzical, are 12 ani și este elevă la Școala Populară de Arte, secțiunea canto. Niciodată n-aș renunța la familie în detrimentul muzicii, deci singurul motiv pentru care m-aș dezbrăca de această pasiune, ar fi apariția unui dezacord în familie provocat de munca mea.

Rep: Care este cântărețul tău preferat?

I.R: Richie Sambora, fostul chitarist al trupei Bon Jovi.

Rep: Piesă preferată?

I.R: Piesa trupei Firehouse ” When I look into your eyes” și una din piesele de care nu mă satur și aș putea să o cânt la nesfârșit este Rosie, de pe albumul solo a lui Richie Sambora.

Rep: Ai vreun tabiet înainte de concerte?

I.R: Niciodată nu mănânc înainte de concert, indifferent de meniu sau de insistența cu care sunt invitat de gazdă. Mâncarea îți dă acea stare de moleşeală și incapacitate de a te concentra de care nu am nevoie pe scenă. După concert mă hrănesc ca un lup, dar niciodată înainte.

Rep: Cine sunt membrii trupei Bronx și după ce motto vă ghidați?

I.R: Cristian Ionescu, chitară vocal, Zoltan Szasz bass vocal, Adam Bako baterie, iar voce chitară, eu. Marea majoritate dintre noi avem unul sau mai multe citate preferate. De regula alegem citate care ne inspiraă sau motivează sau pur și simplu în care se reflectă credite sau valori personale. Motto-ul meu preferat este ” never too old to Rock’n’Roll”.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE