Gradaţii de merit pentru dascăli, în 2016 Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 778 Vizualizări

Gradaţii de merit pentru dascăli, în 2016

11112-660x503

Profesorii care au rezultate deosebite în pregătirea elevilor își pot depune la școală dosarele pentru gradație în perioada 1-18 martie 2016, iar rezultatele finale vor fi afișate de către Inspectoratul Şcolar în luna mai, ne informează inspectorul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, Ştefan Someşan. ”Deocamdată suntem într-o fază incipientă, sunt mai multe etape care trebuie urmate și respectate”, a specificat acesta.

Reprezentând 25% din salariul de bază și acordată pe o perioadă de 5 ani, începând cu data de 1 septembrie 2016, de gradația de merit poate beneficia personalul didactic de predare, personal didactic auxiliar si personal didactic de conducere, de îndrumare și control. Personalul didactic titular menținut în activitate, în funcția didactică, peste vârsta de pensionare, raportată la data de 1 septembrie 2016, beneficiază de gradație de merit, pe perioada menținerii ca titular în învățământul preuniversitar, până la încheierea perioadei de acordare a gradației de merit. În schimb, personalul didactic pensionat nu mai beneficiază de gradație de merit de la încetarea, în vederea pensionării, a contractului individual de muncă pe perioadă nedeterminată.

Numărul maxim de gradații care pot fi acordate se calculează astfel: din numărul stabilit prin aplicarea a 16% din totalul posturilor didactice auxiliare și a 16% din totalul posturilor didactice de predare, de conducere, de îndrumare și control existente la nivelul inspectoratului școlar se scade numărul de gradații acordate personalului didactic aflate în plata la 1 septembrie 2016, având în vedere că gradația de merit se acordă pe o perioadă efectivă de 5 ani, fără a fi luate în calcul perioadele de suspendare a plății gradației de merit din motive neimputabile angajatului sau ca urmare a rezervării postului cu încadrarea în numărul maxim de gradații de merit aprobate la momentul revenirii pe post.

Criteriile pentru acordarea gradației de merit în sesiunea 2016, dar și noua formulă de calcul a numărului maxim de gradații au fost publicate de Ministerul Educației.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE