Home / Sanatate / Recomandări pentru prevenirea trichinelozei

Recomandări pentru prevenirea trichinelozei

????????????????????????????????????

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș transmite populației recomandări pentru prevenirea apariției trichinelozei, o boală care ajunge în organismul uman în urma consumului de carne infestată. Astfel, se recomandă achiziționarea de carne numai din centre comerciale specializate, care pun în vânzare numai produse avizate sanitar – veterinar; trimiterea la examen trichineloscopic a probelor din carnea de porc; la tocarea cărnii să se folosească o mașină de tocat destinată acestei activități, iar aceasta să fie curățată înainte și după folosire. „Următoarele semne clinice sunt sugestive pentru diagnostic: febră, edeme palpebrale și faciale însoțite de conjuctivită, dureri musculare, precedate sau nu de tulburări digestive: dureri abominale, diaree, grețuri, care apar la o zi sau două după consumul de carne infestată. Boala nu se transmite interuman”, transmit reprezentanții DSP Mureș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Spitalul Sovata-Niraj, situația actuală și proiecte de viitor

Cu o bună organizare și sprijin consistent din partea autorităților locale Spitalul Sovata-Niraj reușeste să …