Home / Eveniment / Nepoțelul Filip, cadoul anului 2015 pentru familia Vlasa din Bistra

Nepoțelul Filip, cadoul anului 2015 pentru familia Vlasa din Bistra

Distribuie

DSC_1771 (1)Una din tradițiile de Crăciun este aceea a reunirii întregi familii, pentru a cinsti cum se cuvine bucuria Nașterii Mântuitorului. Este și cazul familiei Vlasa din Bistra Mureșului, îmbogățită în acest an cu un nou membru, nepoțelul Filip, venit pe lume în 22 februarie. ”Este un obicei în familia noastră ca de sărbătorile de iarnă să fim toți împreună. Anul 2015 a adus marea bucurie prin venirea pe lume a nepoțelului nostru, Filip, în luna februarie a acestui an. Atunci, în ziua de Crăciun am făcut masa în familie la Dodi și Alina acasă la Târgu-Mureș. Am fost cu toții la biserică, după care am luat masa împreumă la ei, la Târgu-Mureș, Am zis să facem din acest lucru o tradiție ca în prima zi de Crăciun să o peterecm la ei. Apoi am venit cu toții la Bistra, unde am sărbătorit Nașterea Mântuitorului”, ne-a declarat Rodica Vlasa.

Spiritul de Crăciun, adus de colindători

Părinții Nelu și Rodica Vlasa, copii Andrei, Dodi, nora Alina, și nepoțelul Filip au trăit atmosfera de Crăciun acasă la Bistra, în cele două seri de joc găzduite de localul familiei din Bistra. ”Aici la Bistra am avut jocul tradițional, în primele două seri de Crăciun, care l-am ținut în localul nostru din sat. Spiritul de Crăciun a fost adus și de copiii din Ansamblul ”Ghiocelul” care au umblat în Ajun de Crăciun la colindat împreună cu muzicanții, colindând tot satul precum și la câteva familii din Deda și  Filea. Au dus cu ei colindele noastre frumoase celor care au dorit să simtă această tradiție, moștenită din moși și strămoși aici la Bistra”, a precizat Rodica Vlasa, coordonator al Ansamblului ”Ghiocelul” din Bistra Mureșului.

Sănătate și liniște în familie

Pentru anul ce bate la ușă, familia Vlasa își dorește în primul rând liniște , sănătate și puterea de a continua și duce mai departe tradițiile specifice Bistrei Mureșului. ”Anul 2015 a fost unul destul de bun, mulțumim la Dumnezeu că a fost bine pentru familia noastră din multe puncte de vedere, sănătate, copii sunt bine, nepoțelul crește frumos și sănătos. În ce privește partea materială, banii au fost mai puțini, dar a fost bine și așa. Pentru 2016, sperăm să fie un an bun, să ne aducă sănătate, liniște în familie, cel mai important lucru, după care vin și celelalte. Sperăm ca în anul ce vine să putem duce mai departe tradițiile locului cu Ansamblul ”Ghiocelul”, de Paști, de Rusalii, de Măsura oilor, de tot ce înseamnă frumos și tradiționbal în Bistra”, a spus Rodica Vlasa.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Carduri sociale de alimente și mese calde. Cum pot fi obținute și care sunt categoriile de beneficiari?

Distribuie Persoanele defavorizate din Municipiul Târgu Mureș care beneficiază de tichete sociale electronice pentru alimente …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.