FOTO:  ”Camionul de Crăciun” a poposit la copiii din comuna Batoș Social
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 264 Vizualizări

FOTO: ”Camionul de Crăciun” a poposit la copiii din comuna Batoș

DSC_1790Copiii comunei Batoș au primit marți, 29 decembrie cadourile de Moș Crăciun, cu ocazia acțiunii ,,Camionul de Crăciun”, organizată de către Asociația Tășuleasa Social din Bistrița în parteneriat cu organizația germana Die Johanniter Unfall-Hilfe, care au împărțite cadouri pentru copiii înscriși la grădinițele și școlile din comuna Batoș.

DSC_1779”Pentru al doilea an consecutiv Asociația Tășuleasa Social din Bistrița în parteneriat cu organizația germana Die Johanniter Unfall-Hilfe vin în comuna Batoș pentru copii înscriși la grădinițele și școlile din comună cu daruri de la Moș Crăciun. În urma acestor cadouri primite, copiii trebuie să presteze ceva. În primăvara acestui an a avut loc o acțiune de plantare, iar pentru anul viitor, în schimbul cadoruilor primite în acest an, venim cu promisiunea de a avea o acțiune de ecologizare, de curățenie, de ce ne vom propune împreună cu dascălii din comună, de ce are nevoie comunitatea din Batoș. Cred că este cel mai bun lucru care se poate întâmpla, și anume că, copiii învață faptul că nimic nu e gratuit, că trebuie să facă ceva în schimbul cadourilor. Copiii sunt din ce în ce mai conștienți, și se pare că ei trebuie să ne învețe pe noi că trebuie să facem ceva pentru a avea o comună mai frumoasă”, a precizat Dumitru Cotoi, primarul comunei Batoș.

Cea mai frumoasă răsplată

DSC_1806,,Camionul de Crăciun” a poposit prima dată la Dedrad, apoi la Batoș, beneficiari fiind 464 de copii de la școlile și grădinițele din Dedrad, Goreni, Batoș și Uila. ”În acest an, au sost 17 camioane din Germania, un convoi al Asociației Johanniter, în zona Bistrița, gestionate de Asociația Tășuleasa Social, care au conțiunut în total aproximatix 19.000 de pachete. Acestea au fost aproape împărțite în cursul zilei de luni, 28 decembrie. Suntem în a doua zi în care finalizăm această acțiune. Aceste cadouri conțin în principiu un pachet standardizat de produse, dar și mici atenții, o jucărie, un desen, o urare. Ele respectă niște standarde de greutate, de ambalare, și în principiu conținutul este la fel pentru toți copiii. Reacțiile copiilor la primirea acestor cadouri reprezintă cea mai frumoasă răsplată pentru această acțiune, mai ales la cei mai mici. Ei se bucură întotdeauna de orice fel de pachet pe care îl primesc. De asemenea se bucură și părinții, deoarece aceste pachete conțin și lucruri care sunt utile într-o familie, produse de bucătărie, de igienă corporală, cărți de colorat, creioane, lucruri care în general sunt utile și plăcute, care aduc un real ajutor familiilor acestor copii”, a precizat Toma Fărcane, voluntar în cadrul Asociației Tășuleasa Social.

Spiritul voluntariatului

DSC_1782Beneficiarii cadourilor vor trebui să ofere în schimbul acestora o acțiune de voluntariat, tema din acest an a acțiunii ,,Camionul de Crăciun”. ”În acest an am venit cu o propunere pentru beneficiarii acestor cadouri, respectiv pe 2 aprilie, de ”Ziua voluntariatului” fiecare comunitate să răspundă la acest cadou cu o acțiune de voluntariat, în funcție de dorințele comunității respective, fie o mică împădurire, fie o acțiune de curățenie sau orice altceva dorește. Toată această acțiune are la bază ideea de voluntariat, sperând ca acești copii să prindă gustul pentru acest aspect,  astfel să aducem o îmbunătăție a societății, o schimbare care să ne ducă într-o zonă mai frumoasă și mai bună”, a menționat Toma Fărcane.

[zizigallery id=1874]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE