Home / Invatamant / Studenții internaționali, tot mai interesați de UMF Tîrgu Mureș. Ce trebuie să știe despre admitere?

Studenții internaționali, tot mai interesați de UMF Tîrgu Mureș. Ce trebuie să știe despre admitere?

Distribuie

pregatiri pentru admitereUniversitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Tîrgu Mureș a introdus conceptul de „early admission”, care le oferă posibilitatea candidaţilor internaționali să se înscrie online pentru admitere, în luna martie, şi să susţină examenul de admitere în luna aprilie. O admitere în două etape înseamnă și o selecție mai riguroasă a candidaților, ceea ce va face ca la final să rămână doar cei mai buni.

„Programul de „early admission” este unicat în România și în anul 2016 îl vom continua, pentru că s-a bucurat de succes în 2015. Imediat după începerea activităților, în ianuarie vom iniția o serie de acțiuni la nivel internațional de promovare a Universității și a acestui sistem de admitere, urmând ca în luna martie să deschidem platforma de înscriere online și să realizăm acest „early admission” în luna aprilie. Obiectivul nostru este ca prin acest proces să selecționăm, la Tîrgu Mureș, studenții internaționali cei mai performanți și să nu se întâmple cum se întâmpla mai demult, când, în luna septembrie, la admitere, veneau studenții care nu au reușit într-o admitere anterioară”, a declarat prof. dr. Leonard Azamfirei.
Potrivit rectorului UMF Tîrgu Mureș, prin intermediul acestui concept crește calitatea studenților internaționali. În prezent, la UMF studiază
100 de studenți străini/an la Medicină și 30 de studenți/an la Medicină Dentară.
„Vorbim practic despre o admitere în două etape, una în aprilie și, în funcție de locurile rămase libere, o alta în septembrie. Numărul de candidați internaționali în 2015 a fost dublu față de numărul de candidați din 2014”, a arătat rectorul UMF Tîrgu Mureș.

De ce aleg studenții internaționali UMF Tîrgu Mureș?
Studenții care vin să studieze la UMF Tîrgu Mureș sunt din toate părțile lumii: din țările europene, din America de Nord, din Orientul Mijlociu, din Africa, din Asia, din Israel. Aceștia sunt interesați să studieze aici datorită învățământului de calitate, cu o bună aplicabilitate clinică dar și din cauza taxelor de școlarizare și costurilor de viață mai mici comparativ cu cele practicate în vestul Europei. Ei reprezintă o cale eficientă de a face cunoscută Universitatea, orașul Tîrgu Mureș și România în țările din care provin.

 

De asemenea, verificati

Oportunități pentru studenții UMFST. Schimb de experiențe academice în Republica Coreea

Distribuie Un nou program academic este disponibil pentru studenții Universității de Medicină, Farmacie, Științe și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.