Home / Editorial / Ăsta da ”curaj”… domnule Curaj! Pentru Traian, Eminescu și Mihai Viteazul nu ieșim în stradă?

Ăsta da ”curaj”… domnule Curaj! Pentru Traian, Eminescu și Mihai Viteazul nu ieșim în stradă?

Distribuie

nicu b– Acesta NU este un pamflet, CI o tristă realitate –

De 26 de ani ni se tot ”trage” țara de sub picioare. Puțin câte puțin. Încet, dar sigur. Ca pe un preș pe care niște șefi papuași (politici) români îl rulează discret, pentru alții, din afară. Prețul? Niște ”mărgele colorate” aruncate nouă, papuașilor de rând, sub forma unei democrații gheboase și șchioape, livrate însă fără instrucțiuni de folosire, a unor acte de identitate biometrice care ne permit să ne mișcăm într-un țarc ceva mai larg, unul numit UE, a E-urilor împachetate frumos și pe care le consumăm zilnic, disciplinați și voioși, din supermaketurile răsărite ca ciupercile după ploaie, a împrumuturilor acordate cu (falsă) generozitate de FMI…. devenind astfel sclavi pe viață, adepți convinși ai consumerismului cu orice preț. Noi și copiii copiilor noștri.

Ființe naive și sincere, însetate de libertate, crezând că ”tot ce zboară se mănâncă”, le-am primit ”mărgelele” în 1989, cu aplauze de satisfacție neintuind pericolele ce aveau să vină mai apoi, la pachet cu respectivele ”mărgele”. Între timp, am devenit din ce în ce mai temători, preocupați de păstrarea locurilor de muncă din ce în ce mai puține, dar și de falsele probleme derulate pe ecranele televiziunilor experte în arta manipulării mentale. Și astfel, în plin proces de mankurtizare – rezultat firesc al unei sistematice operațiuni de spălare pe creier – am uitat să mai protestăm scăpând din vedere esențialul: a dispărut aproape întreaga industrie românească și odată cu ea și solidaritatea sindicală a unei clase decimată constant, proletaritul. Ne-am retrocedat terenurile și pădurile unor falși pretendenți și în numele unor false principii, ne-am vândut pământurile noastre – pentru care ne-au murit străbunii pe câmpurile de luptă – străinilor de neam și țară, am închis spitale și școli sub false pretexte, numărul de analfabeți a început să crească alarmant, iar tinerii – speranța de progres a oricărei națiuni – au început să-și ia lumea în cap de binele ”dezinteresat” ce ni se tot face de 26 de ani încoace. Din ce în ce mai bătrâni și mai bolnavi, dar și din ce în ce mai învrăjbiți unii împotriva altora, noi, cei care am făcut revoluția din 1989, am descoperit totodată, și mai surprinși, faptul că s-a născut o nouă clasă, o oligarhie cu origini roșii, dar azi capitalistă sadea, care a profitat și profită fără rușine de pozițiile pe care a ajuns să le dețină, fără niciun merit, ea și nemoteniile ei. Și pentru că nu s-a dărâmat chiar totul – deci mai este ceva de dărâmat – s-a ajuns și la ființa națională. În concepția ”marilor strategi”, ceea ce ține de identitatea unui neam, respectiv origine, limbă și istorie, trebuie demolat și reclădit pe alte baze, unele globaliste.

Cum ar trebui oare să interpretăm, în acest context, decizia noului ministru al Educației (oare și Naționale?) care, cu mult ”curaj”, dorește (musai) să facă și el o reformă a curriculei școlare scoțând, printre altele, câte o oră de latină, una de română și una de istorie din programa de gimnaziu. A descoperit probabil că nu mai avem nevoie de Traian, fiind de ajuns că-l avem în imn, că Eminescu este ”cadavrul nostru din debara” de care trebuie să scăpăm cu orice preț, iar Mihai Viteazul, un ”condotier” destul de neinspirat pentru vremurile în care i-a fost dat să trăiască. Tânărul de mâine, unul din ce în ce mai slab pregătit, care nu va mai avea nici măcar reperele identitare la care să se raporteze – adică limba și istoria neamului – va fi globalistul ideal, cel care va munci mult, pe bani foarte puțini. Adică un european de mâna a doua, fără pretenții deosebite. Așa-i că pentru Traian, Eminescu și Mihai Viteazul chiar nu merită să ieșim în stradă? Oare câți vom mai putea spune în viitor – vorba lui Nichita Stănescu – ”Limba română este patria mea”?

Nicolae BALINT


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

La mulți ani, Generala 6! De 40 de ani în slujba Educației

Distribuie În toamna anului 1982, undeva pe la mijlocul lunii septembrie, câteva zeci de prichindei …

9 comentarii

 1. Gheorghe zenesan

  Dom’ Balint, nu e corect sa va certati cu cititorii..

 2. Multumesc administratorului care mi-a sters comentariul, desi era unul decent. Eu nu înjur si nu insulta-asa am fost educat, sa raspund cu argumente si sa ma semnez. L-am postat pe facebook.

 3. Parafrazândul pe Griboedov ,,Prea multă limbă română strică „

 4. Limba română să fie înlăturată ,nu mai trebuie cultură ,scriere corectă,nici latină , să înveţe latina nemtii şi ungurii că ei nu au ,,Curaj „!De ce nu cerem şi părerea lui S.Prigoană ?Copii de clasa a V-a au ,,drepturi „obligaţii nu .

 5. ioan bandila marceanu

  Unde esti tu Tepes Doamne, ca sa scapi lumea de ei
  Sa-i imparti in doua cete, in nebuni si in misei
  si in doua temniti large, cu de-asila sa-i aduni
  sa dai foc la puscarie si la casa de nebuni

  Au distrus o tara frumoasa si pedeasupra au mai si indatorat-o de nu o mai scoate nimeni din mocirla.Nu pentru asta s-au jertfit tinerii in decembrie.

 6. Sa invete si greaca veche 😛

 7. Știți care e diferența între mine și domniile voastre? Asumarea părerilor, domnilor, pur și simplu. Eu mă semnez când scriu, am argumente pe care le pot dezvolta într-o discuție cu oameni de bun simț și capabili de dialog. Domniile voastre, ”slugi perfecte” ale unui sistem pe cale de a vă anula orice trăsătură de personalitate, viitori mankurți (perfecți) – citiți-l pe Chyngyz Aitmatov, deși cred că vă este străin exercițiul cititului – nu faceți decât să mă insultați și să mă acuzați. Dacă am altă părere decât voi, nu pot fi decât securist, comunist, homosexual, bigot, et…. sau ce acuzații îmi mai aduceți? ”Cine nu e cu noi, e împotriva noastră!”, acesta era sloganul comunist al anilor 50, pe care se pare că voi, demni urmași, l-ați adoptat în totalitate. Între puținii neuroni pe care-i posedați – nu e vina voastră că v-ați născut așa – nu și-a făcut loc Voltaire care spunea, citez: ”Nu sunt de acord cu ceea ce spui, dar voi apăra până la moarte dreptul tău de a spune ceea ce gândești!”. Așa că vreau argumente, nu insulte, sărmane, deplorabile și complexate ființe ce sunteți!

 8. Pai daca nu-ti plac E-urile din UE, Rusia sau Corea de Nord te asteapta cu bratele deschise si-ti ofera salam cu soia, peste la conserva, creveti expandabili din Vietnam, cafea cu naut, paine la cartel, etc. Ipocrizia invinge Romania ! E greu sa intelegeti din moment ce ati fost slugile sistemului… Noroc ca voi securistii sunteti minoritari. Romania va invinge comunismul .. impreuna cu Europa !

 9. Articol scris cu manie proletara !!! Programa este sufocanta domnule ! Copiii au mai multe ore decat oriunde in Europa. Au ore gramada dar jumate nu-si iau Bacul ! Avem prea multe licee care produc muncitori necalificati. Avem nevoie de cel mult 4 licee in oras si mai multe scoli cu adevarat profesionale care sa produca meseriasi. Sistemul lu’ Ceapa cu toti la liceu e cea mai mare tampenie inventata de bolsevici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.