Home / Administratie / Veteran de război sărbătorit la împlinirea vârstei de 95 de ani

Veteran de război sărbătorit la împlinirea vârstei de 95 de ani

veteran 1Cu ocazia aniversării zilei de naştere de către veteranul de război sublocotenent (rtr.) Ioan Covrig din Ungheni, care a împlinit miercuri, 30 decembrie, venerabila vârstă de 95 de ani, la domiciliul acestuia a avut loc o ceremonie prilejuită cu ocazia acestui eveniment.

În cadrul acestei ceremonii, şeful Serviciului Cabinet din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş, comisar şef Traian Gliga şi şeful Poliţiei oraşului Ungheni – comisar şef de poliţie Cornel Vultur au înmânat veteranului de război Diploma de Excelenţă, în semn de apreciere şi recunoştinţă pentru actele de eroism, fără de care Statul Român modern nu ar fi existat, alături de un cadou simbolic. Din partea Ministerului Apărării Naţionale – UM 01011 – locotenent colonel Dorel Danciu i-a înmânat veteranului Diploma de Onoare.

Veteranul Ioan Covrig s-a născut la data de 30 decembrie 1920, iar în anul 1942, venerabilul a participat în linia I, la operaţiunile militare de pe Frontul de Est, de la Cotul Donului – componentă a marii Bătălii de la Stalingrad.

„Am ascultat cu emoţie amintirile pe care le-a depănat în prezenţa noastră şi l-am admirat pentru curajul cu care a reuşit să treacă peste greutăţile pe care le-a întâmpinat. A fost un moment emoţionant şi pe această cale, poliţiştii din cadrul I.P.J. Mureş doresc să-i aducă sincere mulţumiri pentru eforturile şi sacrificiile pe care le-a depus de-a lungul timpului, îi dorim multă sănătate şi îi urăm„La mulţi ani! şi un An Nou Fericit!” Reamintim faptul că la iniţiativa Ministerului Apărării Naţionale, anul 2015 a fost declarat, prin Hotărârea de Guvern adoptată în data de 11 martie a.c., „Anul Veteranilor de Război”. În acest sens, Garnizoana Târgu-Mureş şi Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş, în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, Consiliului Judeţean Mureş şi Primăria Municipiului Târgu-Mureş desfăşoară activităţi, care să exprime recunoştinţa faţă de eroii, respectiv veteranii mureşeni, incluse într-un proiect major, denumit „Cinstire Eroilor Mureşeni”, se arată într-un comunicat remis de Biroul de presă al IPJ Mureş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ședință de îndată în Consiliul Local Târgu Mureș amânată… din cauza lipsei materialelor!

Consilierii locali ai municipiului Târgu Mureș au fost convocați în ședință, de îndată, pentru ziua …