Florin Urcan – „Deputatul dintre noi” Luduș
  • admin
  • 0 comentarii
  • 276 Vizualizări

Florin Urcan – „Deputatul dintre noi”

urcanLa vârsta de 40 de ani, Florin Urcan (PNL) este deputat de Mureş în Parlamentul României, din anul 2012, fiind la primul mandat. În perioada 2008-2012 acesta a îndeplinit funcţia de primar al oraşului Luduş care, aşa cum ne-a mărturisit, l-a ajutat şi îl ajută foarte mult în activitatea s-a actuală, fiind membru în Comisia de administraţie publică şi amenajarea teritoriului a Camerei Deputaţilor. „Motorul României este reprezentat de comunităţile locale. Avem nevoie de legi noi care să „elibereze” comunitatea locală şi pe cetăţeanul care se află în centrul ei, de tot ceea ce înseamnă birocraţie excesivă, lipsă de pragmatism, centralism. Avem cea mai mare nevoie de un Cod administrativ, simplu şi eficient. Nu mai trebuie să fim o Românie a „ghişeului”, a declarat parlamentarul mureșean.

Activitatea parlamentară a deputatului Florin Urcan constă în munca din cadrul comisiei parlamentare din care face parte, precum şi din plenul Parlamentului, la grupul parlamentar al Partidului Naţional Liberal unde se iniţiază proiecte de legi, dar şi munca în teritoriu, la întâlnirile permanente cu cetăţenii sau cu reprezentanţii comunităţilor din zona Colegiului nr. 4 Mureş, Târnăveni, Luduş, Iernut şi comunele învecinate. „Sunt iniţiator sau co-iniţiator a multor acte normative, proiecte de legi care viziază diverse domenii: îmbunătăţirea situaţiei economice, priorităţi în educaţie, asistenţă socială, am formulat sute de amendamente la legile bugetului de stat, tocmai pentru a sprijini comunitatea pe care o reprezint. Uneori reuşeşti, alteori nu. Un lucru este cert: alocările de fonduri publice de la bugetul de stat nu mai trebuie să facă obiectul practicilor politicianiste pentru că întradevăr cineva „câştigă”, dar în acelaşi timp cineva „pierde”. Nu este corect, deoarece trebuie să vorbim despre cetăţeni cu aceleaşi drepturi”, a mai spus Florin Urcan.

Deputatul Florin Urcan a avut o intensă activitate şi într-un sector de importanţă maximă: securitatea statelor în faţa noilor ameninţări, în special a terorismului. În acest sens a participat la multe reuniuni internaţionale, organizate sub egida unor instituții de prestigiu, cu un rol edificator în ceea ce privește drepturile și libertățile fundamentale cetățenești, una dintre acestea fiind și plenara aniversară ONU, din septembrie 2015 de la New York, unde a participat alături de Președintele României, Klaus Iohannis. Cel mai important lucru însă, ne spune Florin Urcan, este despre Reclădirea Națională, un important proiect pe care și l-a asumat: ”nu mai putem irosi timpul în defavoarea României. Este nevoie de o cu totul altă abordare a politicului în raport cu societatea, tocmai pentru a construi ceva pentru care să simțim mândria. Este nevoie despre acest proiect denumit simplu, România. O Românie în care cred și pentru care trebuie să oferim totul.”

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE