„Tigrii” intră primii în „arenă” BC Mures
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 115 Vizualizări

„Tigrii” intră primii în „arenă”

3Prima dintre echipele mureșene care va susține în 2016 meciuri oficiale este formația masculină de baschet BC Mureș Târgu-Mureș. „Tigrii” vor debuta în Noul An cu partida disputată în devans din etapa a XIX-a a Ligii Naționale, luni, 4 ianuarie, de la ora 18.00, la Târgu-Jiu, cu formația locală Energia. La nici o săptămână, mureșenii vor susține partida tur din „sferturile” Cupei României, pe teren propriu, cu SCM U Craiova. Partida va avea loc duminică, 10 ianuarie, de la ora 20.00, în Sala Sporturilor din Târgu-Mureș, iar returul pentru intrarea în Final Four va avea loc după doar patru zile, la Craiova. Primul meci din cadrul etapelor regulate a Ligii Naționale va avea loc tot la Târgu-Mureș, în compania formației BC Timișoara, partidă din cadrul etapei a XVI-a, care se va disputa în 16 ianuarie.

Avantaj net în favoarea „tigrilor”
Prima adversară a mureșenilor din luna ianuarie ocupă locul 7, cu 7 victorii și tot atâtea eșecuri. A doua se află pe locul secund în clasamentul provizoriu al campionatului, la egalitate de puncte cu BC Mureș, care conduce în clasament, dar cu un meci mai mult disputat. Doljenii ocupă în clasamentul „real” locul 6, având 6 înfrângeri în cele 15 partide disputate, în timp ce mureșenii au 4, U-BT Cluj-Napoca, CSM Oradea și CSU Atlassib Sibiu câte 5 din 14 meciuri, iar Steaua CSM Eximbank București doar 3 din 11.
BC Mureș a disputat finala ultimei ediții a Cupei României, dominată, dar pierdută la final în fața echipei timișorene și este favorită în confruntarea cu formația din Bănie.
În confruntările cu Energia, BC Mureș pornește favorită. Bilanțul general al întâlnirilor oficiale directe le este net favorabil, 11-5. În tur, mureșenii s-au impus cu 90-74, dar au câștigat și turneul organizat de gorjeni înaintea startului în campionat. În cele 16 întâlniri, doar mureșenii au reușit victorii pe terenul adversarei, mai exact de trei ori din cele 8 deplasări, deși majoritatea jocurilor au fost decise în finaluri electrizante.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE