Toamna se numără proiectele finalizate la Aluniș Administratie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 323 Vizualizări

Toamna se numără proiectele finalizate la Aluniș

111Toamna anului 2015 se anunță una prolifică pentru comuna Aluniș, proiectele aflate la capitolul priorități fiind bifate cu succes de conducerea administrației locale. Despre aceste investiții ne-a vorbit primarul localităţii, Kristóf József- Lóránt.

Reporter: Toamna se numără investițiile finalizate la Aluniș?

Kristóf József- Lóránt: Se poate spune că da. Am avut la început de an o listă de investiții pe care am încercat să le ducem la bun sfârșit. Din aceste proiecte avem deja lucrări care au fost finalizate, restul urmând a fi finalizate în acest an.

Rep.: Care ar fi aceste investiții?

K.J.L.: Am avut o investiție la un parc în fața Școlii Gimnaziale din Aluniș care, a fost finalizată, lucrările urmând a fi recepționate miercuri, 21 octombrie. Am construit, tot aici în fața școlii, separat de parc și o parcare pentru cei care deservesc această școală. E vorba de aproximativ 350 de metri pătraţi, lucrare finalizată recent.

112

Rep.: La sediul primăriei se lucrează. Despre ce este vorba?

K.J.L.: Avem în derulare actele, ne apucăm de lucru la modernizarea sediului primăriei. Avem în vedere construirea unui birou și a unui hol, casa de scări pentru amenajarea spațiunui de la etaj, care va face obiectul unui proiect pentru anul viitor. Dorim să amenajăm spațiul nefolosit de la mansarda primăriei. Acolo dorim să aducem biblioteca comunală. Momentan va fi construită o sală de 36 metri pătraţi care va fi și biroul primarului și totodată va fi o sală de ședințe pentru Consilulul Local, lucru care ne lipsește la momentul actual. Clădirea primăriei în momentul actual are doar un nivel, și am dorit în așa fel să se poată mansarda clădirea, astfel încât să poată găzdui biblioteca comunală, iar sala de ședințe și biroul primarului vor fi la parter. Prin asta sperăm să ne desfășurăm mult mai bine activitatea, deoarece actuala încăpere funcționează undeva la 20 de metri pătraţi, iar suplimentarea până la 36 metri pătraţi consider că este una suficientă să ne desfășurăm în bune condiții activitatea.

Rep.: Ce alte proiecte mai aveți la nivelul comunei?

K.J.L.: Am finalizat, de asemenea, construcția unui parc de joacă în satul Fițcău, în centru localității, o lucrare în valoare de 50.000 lei, cu tot cu TVA. Ne-am apucat deja, de la începutul lunii octombrie la asfaltarea dumurilor comunale, respectiv strada Veres din Aluniș și strada Sportului, spre terenul de sport, iar în Lunca Mureșului alte două străzi. Aceste patru străzi vor fi asfaltate până la sfârșitul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie, în funcție de vreme. Avem, de asemenea, un contract încheiat și va începe amplasarea de un trotuar în centru comunei Aluniș până spre Căminul Cultural, pe o distanță de o jumătate de kilometru. Totodată, mai lucrăm la introducerea apei potabile în Căminul Cultural din Fițcău, la care se adaugă canalizarea. Bucătăria din cămin nu avea apă curentă, plus că am și canalizat zona. Mai mult decât atât, vrem să pavăm toată zona din fața căminului, lucrare care urmează să fie finalizată în perioada următoare.

Rep.: Veșnica întrebare: cu ce bani ați reușit aceste investiții?

K.J.L.: Toate aceste investiții sunt realizate din bugetul local, valoarea totală a acestora fiind de 650.000, fără TVA, și aici mă refer la toate proiectele, parcare, asfaltări. Astea sunt proiectele pe care le-am propus pentru acest an și cu voia lui Dumnezeu reușim să ne ținem de treabă și să le finalizăm.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE