- teodora.mindru
- 0 comentarii
- 1939 Vizualizări
Turist în Toplița. Cum îți poți petrece vacanța de iarnă aici
2 ianuarie 2016Turiștii care iubesc sporturile de iarnă, natura, muntele și aerul curat trebuie să știe că sunt așteptați din nou, în această iarnă, la Toplița, pentru a schia pe pârtiile Bradul și Măgheruș, pentru a înota și a se relaxa la Centrul Wellness de la Băile Banffy, dar și pentru a se plimba și admira peisajele din Toplița și de pe Valea Mureșului, care te lasă fără cuvinte.
Municipiul Toplița se remarcă prin varietatea de obiective naturale cu valențe turistice, ce sunt incluse într-un cadru peisagistic deosebit de atractiv. Fără îndoială, orașul înconjurat de Munţii Călimani, Gurghiului și Giurgeului poate oferi vacanța de iarnă pe care o așteptăm cu toții.
Oază de liniște și relaxare la Centrul Wellness de la Băile Banffy
Inaugurat la începutul acestui an, Centrul Wellness de la Băile Banffy Topliţa a fost realizat la cele mai înalte și moderne standarde. Încă de la inaugurare, acesta s-a bucurat de mare succes, iar vestea i s-a dus repede și în orașele și județele învecinate, motiv pentru care a devenit una dintre cele mai căutate locații. Atât localnicii, cât și turiștii și-au petrecut aici timpul liber, au înotat și s-au relaxat. Aflându-se în drumul spre pârtiile de schi, un drum de creastă, asfaltat, centrul este la îndemâna turiștilor care, după o zi de schi, se opresc aici la saună, înot, liniște și relaxare. Investiţia, realizată de municipalitate din fonduri proprii, a adus acea oază de relaxare vizitatorilor prin bazinul acoperit de 400 mp, sala de fitness, salina, trei saune și un salon de masaj.
Primarul municipiului Toplița, Stelu Platon, declara, la inaugurare, că investiția este realizată, în primul rând, pentru localnici, ca mijloc de a face mişcare și de a-și petrece timpul liber, dar și pentru turiștii care vin în număr mare la schiat. „Acest centru Wellness a costat în jur de 1,2 milioane euro și a fost realizat după toate standardele moderne. În primul rând, această investiţie este realizată pentru localnici prin care le oferim un mijloc de a face mişcare şi în acelaşi timp un mijloc de a petrece timpul într-un mod plăcut, un loc în care copii din Topliţa pot să înveţe cu un antrenor să facă înot. Dar, în acelaşi timp, se adresează şi turiştilor, în special pe timp de iarnă, când avem foarte mulţi turişti care vin la schiat. Iată că Topliţa oferă, în acest moment, în afară de schi, şi posibilitatea ca după o zi de schiat să faci înot, să faci o saună. Prin acest centru, prelungim sezonul de vară, iarna avem schiorii care vin la Topliţa pentru care le oferim un serviciu în plus”, a precizat primarul municipiului Topliţa.
Facilităţile centrului se traduc printr-un bazin acoperit de 395 mp, unul descoperit de 200 mp, care va fi folosit pe timp de vară, un jacuzzi, o saună uscată finlandeză, o saună umedă turcească, o cameră de salină şi un cabinet de masaj. La toate acestea se adaugă o sală modernă de fitness unde cei doritori pot face mişcare. Tot acest pachet costă 20 de lei pentru adulţi, respectiv 10 lei pentru copii, elevi, studenţi, pesionari, pentru patru ore.
Pârtia de schi, tot mai căutată
Alături de toplițeni, mureșenii sunt îndrăgostiți iremediabil, iarna, de pârtia de schi de la Toplița, care arată tot mai bine de la un an la altul, oferind astfel toate facilitățile. Având o lungime de 1.200 de metri și practicând poate cele mai mici tarife din țară, pârtia este de ani buni în topul preferințelor schiorilor avansați sau amatori, care sunt prezenți la schi la fiecare sfârșit de săptămână. De asemenea, vin foarte mulți turiști din Piatra Neamț, Iași și Bistrița. Aceștia animă orașul și duc mai departe vestea că Toplița are ce oferi în materie de turism.
Ce oferă Centrul Național de Informare și Promovare Turistică
Centrul Național de Informare și Promovare Turistică din Toplița, situat în zona centrală a municipiului, în fața Casei de Cultură, oferă turiștilor care ajung la Toplița, prin personalul specializat, informarea cu privire la oferta turistică locală și atracțiile turistice locale, naționale și regionale; informare privind oferta locală de cazare; informare cu privire la posibilitățile de rezervare a biletelor de transport, precum și cu privire la ghizi turistici locali, naționali și specializați; consiliere cu privire la alegerea diverselor produse turistice locale, regionale şi naționale; oferă informații cu privire la autoritățile competente în soluționarea reclamațiilor care se înregistrează pe plan local cu privire la calitatea serviciilor turistice.
Recomandări zi de zi
Administratie
Social
Politic
Business
Sanatate
Invatamant
Sport
Citește și:
Recomandari
|
|
|
Lasă un comentariu