Alimentarea cu apă, realizare de succes la Șăulia Administratie
  • alin.zaharie
  • 1 comentarii
  • 1329 Vizualizări

Alimentarea cu apă, realizare de succes la Șăulia

111Comuna Șăulia a reușit să-și ducă la îndeplinire proiectele propuse, cea mai mare reușită fiind introducerea apei potabile. Despre aceste proiecte precum și despre cele viitoare ne-a vorbit Dorel Vancea, primarul comunei Șăulia.

Reporter: Care au fost proiectele derulate la nivelul comunei Șăulia începând cu anul 2012, când ați fost ales primar?

Dorel Vancea: Primul proiect cu care am început a fost împrejmuirea școlii vechi din Șăulia cu gard de metal, urmat de împrejmuirea celor două cimitire din comună. Situația lor era un dezastru, practic erau ale nimănui. Le-am amenajat, le-am împrejmuit și le-am pus la punct. Erau practic în paragină, pline de buruieni, fapt pentru care le-am împrejmuit. De asemenea, am renovat cele două școli din comună. Atât în interior cât și în exterior.

Rep.: Dar în ce privește investițiile cu impact social?

D.V.: Am reușit renovarea Clubul Tineretului din comună, interior și exterior, precum și renovarea Căminului Cultural din Șăulia. Am pus la punct grupurile sanitate, am făcut încălzirea centrală, am renovat exteriorul, interiorul, totul exact așa cum trebuie să arate un astfel de imobil căruia îi putem spune Casă de cultură, la modul cum arată și condițiile care le oferă.

Rep.: Revenind la proiectele majore, un factor important îl reprezintă alimentarea cu apă. Cum stă Șăulia la acest capitol?

D.V.: Cea mai mare și cea mai eficientă investiție la nivelul comunei este introducerea apei, o investiție extraordinar de mare și de importantă pentru locuitorii comunei. Este vorba de un proiect pe Ordonanța 28, o investiție realizată din fonduri guvernamentale, valoarea proiectului fiind de aproximativ 5,9 milioane lei. Am început cu acest proiect în anul 2011, iar în primăvarea acestui an el a fost finalizat. În prezent problema apei este rezolvată în comună, beneficiari sunt în jur de 530 de case, racordate la rețeaua de apă, întinsă pe o distanță de 25 de kilometri de rețea.

Rep.: Ce alte proiecte ați mai derulat în comună?

D.V.: Tot la capitolul realizări se numără și asfaltarea a 800 de metri de drum în zona centrală a comunei, proiect realizat prin PNDL, prin Ordonanța 28. Recent am demarat construcția unei capele în comună și în toamna asta sperăm să o ridicăm la nivelul acoperișului, iar în primăvara anului viitor să fie finalizată. Alt proiect mai măricel, pe fonduri europene a fost demarat prin Asociația GAL Zona de Câmpie și anume achiziția unui tractor plus utilaje pentru serviciul de gospodărire comunală. Este vorba de un tractor John Deere, cu vitanjă pentru fosele septice, o sărăriță, pentru lucrările de dezăpezire și o freză pentru curățirea șanțurilor. Un alt proiect de a fost restaurarea Monumentului Eroilor din comună, la care se adaugă un proiect drag sufletului meu și anume renovarea Bisericii Ortodoxe din comună, care a primit chiar de sărbătoarea hramului bisericii, Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril sfințirea din partea Înaltpreasfințitului Irineu, Mitropolitul de Alba Iulia. Lucrările de renovare au cuprins acoperișul, exteriorul, interiorul, pictură, iconostas, practic a fost o reabilitare totală a bisericii. Nu în ultimul rând, este vorba de inițierea sărbătorii ”Fiii Satului Șăulia”, prima ediție având loc în acest an pe 30 august.

Rep.: Ce proiecte aveți în vedere pentru Șăulia în perioada următoare?

D.V.: Avem acum în derulare un proiect pe Submăsura 7. 2, pentru reabilitarea a 7,6 kilometri de drum, asfaltare, șanțuri, podețe, în zona centrală a comunei, în valoare de 1,2 milioane euro. De asemenea, am un proiect de asfaltare, practic e vorba de continuarea la cei 800 de metri de care am pomenit, respectiv 2,2 kilometri de drum, proiect derulat prin fonduri guvernamentale pe Ordonanța 28, valoarea fiind de 3,3 milioane lei. Nu în cele din urmă, avem în vedere încă un proiect, reabilitare școală, prin Programul Operațional Regional. Proiectul e gata făcut, așteptăm ghidurile și apoi să-l depunem, valoarea acestuia este de 3,3 milioane lei. În ce privește canalizarea, suntem prinși în Masterplanul Consiliului Județean, care urmează să se deruleze până în anul 2020. Deocamdată se află în stadiul de proiect. Aici nu depinde de noi, e proiectul celor de la Aquaserv.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE