Home / Invatamant / Casa Corpului Didactic Mureș, instituție fanion a învățământului mureșean

Casa Corpului Didactic Mureș, instituție fanion a învățământului mureșean

Distribuie

111Una dintre cele mai importante instituții de educație din județul Mureș este cu siguranță Casa Corpului Didactic (CCD) Mureș. Obiectivul principal al activităţii CCD Mureș este formarea continuă a personalului din învăţământul preuniversitar prin programe de formare continuă, activităţi cu caracter ştiinţific, metodic şi cultural. În acest mod, CCD Mureș îşi asumă rolul de centru de resurse şi asistenţă educaţională şi managerială pentru cadrele didactice şi didactice auxiliare din judeţ.

Activităţi de interes

CCD Mureş derulează programe de formare continuă proprii, acreditate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice (MECŞ), programe de formare ale altor instituţii, acreditate de MECȘ şi derulate prin CCD, programe în concordanță cu obiectivele strategice în domeniul resurselor umane ale MECȘ, organizate prin CCD, programe de formare continuă din oferta de programe a CCD, avizate de MECŞ. Derulează programe pentru pregătirea debutanților în vederea susținerii examenului național de definitivare în învățământ, programe pentru pregătirea cadrelor didactice încadrate cu statut de suplinitor în vederea participării la susținerea concursului național de ocupare a posturilor vacante și activități de formare a cadrelor didactice din unități de învățământ preuniversitar din județ în vederea dezvoltării competențelor de evaluare a lucrărilor scrise din cadrul examenului național de definitivare în învățământul preuniversitar sau a concursului național de ocupare a posturilor vacante. Organizează acţiuni în domeniul informării, documentării şi consultanţei, activităţi ştiinţifice, metodice şi culturale și parteneriate (activităţi, proiecte, burse internaţionale). Coordonează activitatea celor şapte filiale în județ, coordonează activitatea a 44 de Centre de Documentare și Informare și a 135 de biblioteci școlare.

112

Scurt istoric

  • 5-7 februarie 1969 – Conferinţa Naţională a Cadrelor Didactice propune înfiinţarea Caselor Corpului Didactic    • 1971 – înfiinţarea Casei Corpului Didactic, instituţie cu caracter metodic, ştiinţific, cultural şi educativ pentru personalul didactic din învăţământul preuniversitar     • 1971 – se elaborează Regulamentul de organizare şi funcţionare prin Adresa MÎ nr. 10.937 din 1971     • 15 octombrie1986 – este dată nota telefonică prin care casele corpului didactic din toată ţara au fost desfiinţate fără nicio explicaţie     • Prin O.M. nr.9867/20 martie 1990, Casele Corpului Didactic sunt reînfiinţate şi îşi reiau activitatea ca instituţii judeţene de resurse, inovaţie şi expertiză, promotoare ale mişcării pentru reformă, centre de documentare şi informare, de perfecţionare şi dezvoltare profesională. Pe lângă Casa Corpului Didactic a fost înfiinţat Laboratorul de Orientare Şcolară şi Profesională, devenit mai târziu Centrul Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică

Echipa CCD Mureş:    

• Director – prof. Cristiana Chira    • prof. metodist Tünde Pintilie     • prof. metodist Doina Pocan     • prof. metodist Elena Puiac     • prof. metodist Anişoara Szancsali     • prof. metodist Anca Turc    • prof. metodist Adriana Ţibrea    • economist Gabriela Cojocaru    • bibliotecar Anca Manoilă    • informatician ing. Ovidiu Oltean


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Editura Edu din Târgu Mureș, sau o poveste despre inovație în educație

Distribuie Privind rezultatele ultimei licitații de manuale școlare pentru clasele I și a II-a, organizată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.