"Bența Office Building" devine sediul central al companiilor operaționale E.ON Business
  • ligia.voro
  • 2 comentarii
  • 2592 Vizualizări

"Bența Office Building" devine sediul central al companiilor operaționale E.ON

 

Taierea panglicii

„Bența Office Building”, edificată pe Bulevardul Pandurilor din Târgu-Mureș, a fost inaugurată oficial după un an și jumătate de la prima cupă de pământ excavat. Clădirea de birouri de clasă A se întinde pe aproximativ 23.000 de metri pătraţi, pe verticală are 9 etaje și deține 160 de locuri de parcare. Valoarea investiției se cifrează la 29 de milioane de euro.

 

O clădire de referinţă pentru Târgu-Mureş

 

Clădirea de birouri modernă a fost inaugurată de către CEO RCB Development Office SA, Remus Aurel Bența, proprietarul imobilului, și Frank Hajdinjak, CEO E.ON România, chiriașul acesteia. “Satisfacția cea mai mare pentru noi este legată de crearea atmosferei unui oraș în dezvoltare, cred că această clădire este şi va rămâne o clădire de referință pentru orașul nostru”, a fost unul din mesajele dezvoltatorului.
Reprezentantul furnizorului de gaze naturale și energie electrică a subliniat următoarele: “Colegii noștri vor avea condiții de muncă la cele mai înalte standarde și odată reuniți în această locație suntem convinși că activitatea lor de zi cu zi, fluxul de comunicare, procesele operaționale vor fi mult îmbunătățite”.

 

Atmosfera unui oraș în dezvoltare

Remus Aurel Benta si Frank Hajdinjak

Investiția de 29 de milioane de euro în clădirea de birouri este un succes al unei echipe complexe, coordonată de dezvoltatorul proiectului, compania mureșeană RCB Development Office SA. “Cred că este cea mai mare investiție într-o clădire de birouri din ultimii 10-20 de ani, în orice caz este cea mai mare investiție și nu știu dacă în perioada viitoare va mai exista o asemenea investiție în Târgu-Mureș. Un proiect complex, ambițios, un proiect frumos și un proiect care a început acum 5 ani de zile, în faza inițială, un proiect în care am lucrat împreună cu proiectanții, cu reprezentanții tehnici ai chiriașului nostru, cu finanțatorul, managerii de proiect, constructorii și toți ceilalți din echipa de proiect astfel încât astăzi să putem sta aici și să inaugurăm această clădire de birouri modernă. Aș vrea să menționez câteva persoane care au contribuit la realizarea acestui proiect compania Westfourth Architecture, în calitate de proiectanți generali, echipele de la Popp & Asociații și MC General Construct, proiectanții de specialitate, antreprenorul general – compania Bog’Art, antreprenori de specialități – Contranscom Bența și LSC Group, alături de project managerii de la Erste Group Immorent”, a menționat Remus Aurel Bența, CEO RCB Development Office SA, în deschiderea evenimentului de inaugurare a Bența Office Building.
Finanțarea acestui proiect a fost asigurată de către Banca Comercială Română, iar ulterior a fost continuată de către CEC Bank.
Sprijin în derularea și finalizarea investiției a fost acordat și de către reprezentanții municipalității. “Autoritățile locale au fost alături de noi, au crezut în acest proiect și ne-au susținut, considerăm că este un proiect foarte important pentru orașul și județul nostru. Eu personal și colegii din compania noastră și nu numai considerăm că dincolo de aspectul unei arhitecturi moderne pe care o înfățișează această clădire, acest proiect generează deja un câștig în plan local, iar satisfacția cea mai mare pentru noi este legată de crearea atmosferei unui oraș în dezvoltare, cred că această clădire va rămâne o clădire de referință și este o clădire de referință pentru orașul nostru”, a subliniat, în mesajul său, omul de afaceri Remus Aurel Bența.

 

Sediu central al E.ON România

Benta Office Building

„Bența Office Building” găzduiește deja sediul central al uneia dintre cele mai mari companii din domeniul energiei din România, compania E.ON. “Momentul de astăzi este un moment special atât pentru E.ON cât și pentru municipiul Târgu-Mureș și cred că și pentru domnul Bența și compania RCB. Și pentru mine este un moment foarte emoționant, eu am stat la Târgu-Mureș în perioada 2005-2008 și întotdeauna am avut probleme cu clădirile, cred că am avut aici 10 clădiri închiriate și în proprietate, iar situația a fost un dezastru pentru colegi. Inaugurarea acestei clădiri de birouri în care vor lucra circa 700 de angajați ai E.ON coincide cu împlinirea a 10 ani de prezență a companiei noastre pe piața de energie din România. Colegii noștri vor avea condiții de muncă la cele mai înalte standarde și odată reuniți în această locație suntem convinși că activitatea lor de zi cu zi, fluxul de comunicare, procesele operaționale vor fi mult îmbunătățite. Pe de altă parte putem spune că municipiul Târgu-Mureș își consolidează astfel rolul de centru de coordonare a activităților operaționale ale companiilor E.ON. Cred că este un semn important și pentru oraș și pentru angajați și pentru dezvoltarea orașului Târgu-Mureș”, a transmis Frank Hajdinjak, CEO E.ON România.
Gândurile președintelui E.ON România s-au îndreptat și către clienții companiei. “Desigur, ne dorim ca toate aceste beneficii să fie resimțite și de către clienții noștri. Este promisiunea pe care am făcut-o când am venit în România, aceea de a fi aproape de ei și de comunitate. Tot atunci ne-am luat angajamentul de a fi un investitor pe termen lung, în deceniul care a trecut am făcut tot posibilul să ne respectăm această promisiune. Am investit în total circa 1,3 miliarde de euro, iar o sumă similară am virat la bugetul de stat, însemnând taxe și impozite. Preocuparea noastră principală este de a oferi servicii de calitate în condiții de siguranță și confort. Pentru cei peste 3 milioane de clienți, de consumatori de gaze naturale și energie electrică. În spatele acestor cifre stă efortul tuturor colegilor noștri din cele 20 de județe unde activăm. Le mulțumesc tuturor pentru efortul depus în acest an, în care am învățat unii de la alții și am demonstrat că rigurozitatea germană face casă bună cu spiritul românesc. Le mulțumesc, de asemenea, celor care au făcut posibilă mutarea noastră în această locație modernă, firmei RCB Development Office și colaboratorilor și le dorim mult succes în tot ceea ce fac”, a declarat Frank Hajdinjak, CEO E.ON România.
Reprezentantul companiei chiriașe a mai subliniat la finalul discursului său punctualitatea dezvoltatorului în a finaliza proiectul.
“Am fost într-o situație ciudată pentru că niciodată un proiect așa de mare nu e gata și realizat în timpul în care este planificat. Noi am fost siguri că nu va fi gata în 2015, ci în 2016. Noi am închiriat clădirea, dar sunt niște standarde de contabilitate internaționale care tratează închirierea ca o investiție și noi am planificat această investiție pentru 2016 și am avut discuții mari în Germania pentru că avem acum o investiție mare, în 2015. Dar am rezolvat și acest lucru”, a povestit Frank Hajdinjak.

 

Povestea unei investiții

 

Construcția clădirii de birouri Bența a început în aprilie 2014. Printr-o mobilizare exemplară, constructorii au reușit ca până în decembrie 2014 să ridice structura de rezistență a clădirii. Au urmat lucrările la fațadă, 7000 de mp au fost montați în numai 5 luni. În paralel au fost executate lucrările de instalații. „Bența Office Building” dispune de un sistem de climatizare cu aport de aer proaspăt și centrale de tratare a aerului, un sistem de iluminat de clasă energetică A, sisteme de detecție și stingere a incendiilor, toate automatizate, integrate și controlate printr-un sistem inteligent. Toate sunt sisteme eficiente, clădirea de birouri având eficiență energetică clasă B în proiectare și clasă A în exploatare.
În aprilie 2015 au început lucrările de amenajări interioare, pereți de compartimentare, pardoseli flotante, uși și multe altele. Toate acestea au fost finalizate la un înalt standard de calitate până la mijlocul lunii octombrie 2015, la numai un an și jumătate de la prima cupă de pâmânt excavat.
„Bența Office Building” are un volum dinamic, corespunzător amplasării la intersecția a două artere de circulație importante.
Pentru proiectarea imobilului au fost folosite cele mai moderne tehnici. Studiul de volumetrie pentru încadrarea în zona urbanistică și studiul de însorire sunt cele două elemente care au stat la baza proiectării sistemului de faţadă și a sistemului de climatizare.
Pentru atenuarea impactului unei clădiri de mari dimensiuni, în contextul dat de un cartier preponderent rezidențial, au fost aplicate tăieturi orizontale și verticale în volumetria clădirii.
„Bența Office Building”, cu o suprafață construită de aproximativ 23.000 de metri pătraţi, are spații moderne de birouri, săli de ședință, săli de conferință, facilități conexe activității de birouri, toate acestea pentru circa 700 de angajați.
Parcarea este asigurată în parcaj subteran, cu 160 de locuri de parcaj.
O zonă de recepție vizibilă din toate punctele, somptuoasă prin simplitatea ei, prezintă o imagine impresionantă către stradă și oferă o impresie excelentă vizitatorilor clădirii.
Parterul este imediat vizibil din intrarea principală, supus controlului vizual de la biroul recepție și controlului accesului cu turnicheți.
În parterul clădirii se află patru săli de conferințe ce pot găzdui până la 200 de participanți și o sală de video-conferință, toate dotate cu aparatură audio-video modernă, patru săli de ședință, registratura clădirii. Tot la parter se află și centrul de relații cu clienții unde se pot încheia contracte de furnizare sau se pot efectua alte diverse operațiuni care țin de relația cu furnizorul de gaze naturale.
Circulația verticală la etajele de birouri din clădire este asigurată de o baterie centrală de patru lifturi comandată de un sistem inteligent de trafic, care asigură un punct optim de circulație și o eficiență energetică ridicată. Pentru situațiile de urgență clădirea dispune de două scări de evacuare și de un lift special care deservesc toate etajele clădirii.
La etajele superioare se află spații de birouri, proiectate și executate pentru a asigura un climat optim pentru desfășurarea activităților specifice din clădire.
La etajul 1 se află un call-center care deservește toți clienții E.ON.
Toată clădirea este dotată cu mobilier simplu, dar ergonomic, astfel încât toți cei ce își desfășoară activitatea în această clădire să poată avea un randament pozitiv în activitatea de zi cu zi.

Ligia VORO
Un proiect grandios

 

IDA_4319

 

“Acest proiect a însemnat un volum imens de muncă și materiale. Au fost etape în șantier când am avut aproape 1.000 de muncitori, 1.000 de oameni care au lucrat pe zi, pentru cablarea tuturor aparatajelor, curent, aer condiționat s-au folosit peste 600 de km de cabluri. Pentru a putea respira un aer proaspăt, fiind totuși o clădire cu perete cortină, avem 10 centrale de tratare a aerului. Apropo de siguranța clădirii, putem spune că avem una dintre cele mai sigure clădiri s-au utilizat 1.500 de detectori de fum și 2.000 de springere. Toate acestea au puse în operă într-un timp foarte scurt. Lucrările au fost finalizate într-un an și 6 luni, iar dezvoltarea și succesul unui astfel de proiect se bazează în primul rând, în acest context, pe înțelegerea nevoilor chiriașului, pe de o parte, iar pe de altă parte succesul înseamnă încadrare în termene și buget. Acest proiect ar putea fi un exemplu de ce înseamnă încadrarea în termene, el a fost început exact atunci când l-am planificat și l-am finalizat exact când l-am planificat și în bugetul planificat.”
Remus Aurel Bența, CEO RCB Development Office SA
E.ON, de 10 ani în România

 

IDA_4433

 

“Desigur, ne dorim ca toate aceste beneficii să fie resimțite și de către clienții noștri. Este promisiunea pe care am făcut-o când am venit în România, aceea de a fi aproape de ei și de comunitate. Tot atunci ne-am luat angajamentul de a fi un investitor pe termen lung, în deceniul care a trecut am făcut tot posibilul să ne respectăm această promisiune. Am investit în total circa 1,3 miliarde de euro, iar o sumă similară am virat la bugetul de stat, însemnând taxe și impozite. Preocuparea noastră principală este de a oferi servicii de calitate în condiții de siguranță și confort. Pentru cei peste 3 milioane de clienți, de consumatori de gaze naturale și energie electrică. În spatele acestor cifre stă efortul tuturor colegilor noștri din cele 20 de județe unde activăm. Liberalizarea pieței de energie este o mare provocare majoră pentru E.ON. Nu vrem să asigurăm doar servicii de furnizare și distribuție a gazelor naturale și energiei electrice, prioritatea noastră este să dezvoltăm un portofoliu variat de produse, pentru clienții noștri.”
Frank Hajdinjak, CEO E.ON România

 

[zizigallery id=1864]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Păi da, nu aveam noi nevoie de o astfel de clădire scumpă care încarcă din nou factura la gaze… Tot ca a construit Benţa e prost, preţuri umflate şi fraierii care au plătit de ex. pt. case cât nu fac, vezi cartierul Orizont, unde dealul fuge şi panta este atât e mare că asfaltul s-a rupt în bucăţele.

  • Noi toti prostii care platim facturi de energie nesimtite din care
    nu mai intelegi nimic si ei smecherii care bat palma pentru bunastarea lor, retineti ca eon sunt chiriasi la benta si uite cum
    sunt salvati din nou de la faliment ca de asa-i in economia de piata prostul si smecherul.

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE