Share

Home / Cultură / FOTO: UAT, 69 de ani de tradiţie în slujba artei

FOTO: UAT, 69 de ani de tradiţie în slujba artei

DSC_0373Universitatea de Arte din Târgu Mureş şi-a serbat luni, 27 aprilie cei 69 de ani de existenţă printr-un moment festiv, jazz-ul, momentele de coregrafie, expoziţii foto, precum şi respectul faţă de frumoşii absolvenţi din urmă cu o jumătate de secol, fiind momentele speciale ale celor aproape 7 decenii de când lua fiinţă la Cluj Conservatorului Maghiar de Muzică şi Artă Dramatică, precursorul legal al Universităţii de Arte din Târgu-Mureş.

Pedro Negrescu Trio în deschidere

DSC_0315Momentul de sărbătoare a fost deschis de recitalul susţinut de trio-ul condus de Pedro Negrescu (contrabass), Daniel Csikos (Pian) şi Kalman Koszoros (percuţie), urmat de momentul de coregrafie al studenţilor UAT.

DSC_0322“Am ajuns la o vârstă frumoasă, cea de 69 de ani, suntem împreună de foarte mulţi ani, studenţi, cadre didactice, absolvenţi, multe celibrităţi, printre care şi Promoţia 1965, frumoşii absolvenţi din urmă cu 50 de ani ai secţiei actorie  pentru care,  mă simt extrem de mândru şi de fericit să-i avem alături de noi la acest moment aniversar. De asemenea avem şi bucuria de a primi în rândurile Senatului UAT  doi membrii de onoare, care de-alungul timpului, într-o manieră absolut necondiţionată au demonstrat că iubesc arta, iubesc mediul academic şi,  prin poziţia lor socială şi financiară, pot să ne sprijine şi să ne susţină”, a spus în deschiderea momentului festiv  prof. univ. dr. Sorin Crişan, rectorul Universităţii de Arte din Târgu Mureş.

Recunoaşterea meritelor personalului administrativ

DSC_0353Aniversarea celor 69 de ani ai UAT a prilejuit recunoaşterea celor care au contribuit la bunul mers al universităţii, personalul administrativ fiind răsplătit cu diplome de merit, contabilul şef Jánosi Maria-Magdalena, respectiv Aliz Bordi, secretaru şef al UAT.

Membrii de onoare în Senatul UAT

DSC_0370Alt moment special al aniversării UAT  găzduită de Sala Studio,  a fost cooptarea în rândul Senatului UAT a doi membrii de onoare , ca semn de recunoştinţă pentru contribuţiile deosebite aduse  susţinerii activităţii academice a Universităţii de Arte din Târgu Mureş, presedintele Fundaţiei Communitas Takacs Csaba şi managerul Companiei REEA Dan Maşca.

Omagiu adus Promoţiei 1965

DSC_0383Momentul special a fost adus de membrii Promoţiei 1965 care,  după 50 de ani au revenit pe scena care i-a format. Au primit Diplome de Aur însoţite de aplauze la scenă deschisă Bányai Irén, Botár Endre, Vásárhelyi Katalin, Krausz (Kuti) István, Mihály Pál, Oss Enikõ, Stief Magda, Anna Széles,  membrii unei generaţii de aur care i-a mai cuprins pe Fülöp Ildikó, Higyed Imre, Krizsovánszky Szidónia, Madár (Gingilescu) Livia, Nagy Dezsõ,  Vitályos András.

Foto : Alin Zaharie

[zizigallery id=1547]

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Premiul ”Vasile Pârvan” al Academiei Române pentru reghineanul Dorin-Ioan Rus

Joi, 12 decembrie 2019, în Aula Academiei Română va avea loc festivitatea acordării premiilor anuale …

Share
Share