Home / Sanatate / Cel mai curat spital din Europa se află în țara noastră. Vezi unde!

Cel mai curat spital din Europa se află în țara noastră. Vezi unde!

Distribuie

sÎn condiţiile unui sistem de sănătate la pământ, există şi exemple pozitive. În România, sunt spitale în care infecţiile intraspitaliceşti sunt la fel de atent urmărite ca şi starea bolnavilor. Un spital privat din Braşov a fost evaluat acum doi ani de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi a fost declarat cel mai curat spital din Europa, potrivit DIGI24. Conducerea unităţii cheltuie mii de euro pe lună pe substanţe dezinfectante, dar şi pe analize făcute bolnavilor înainte de a intra în secţiile septice, analize care le arată dacă pacienţii poartă vreun germene periculos.

Potrivit sursei citate, în spitalul privat de la Braşov, sunt literă de lege regulile care ar trebui să fie normale în orice clinică, dar pe care prea puţini le respectă în spitalele de stat. Încă de la intrare, fiecare persoană încalţă papuci de unică folosinţă. Dezinfectarea mâinilor e obligatorie.

În saloane, pacienţii infectaţi cu bacterii periculoase sunt izolaţi, iar medicii şi asistentele respectă regulile de carantina cu stricteţe. În fiecare salon există halate, măşti, mănuşi şi papuci de unică folosinţă, dar şi dezinfectant. Folosirea lor e obligatorie. Tot pentru a preveni eventualele infecţii intraspitaliceşti, înainte de a fi internaţi, absolut toţi pacienţii sunt supuşi unor seturi complete de analize.

Vizează depistarea portajului de germeni multirezistenţi, pentur că există o astfel de problemă şi am rămas surprinşi văzând statistic rata de portaj a acestor germeni la pacinţii care ni se adresează şi care este undeva la 25%-28% ceea ce este foarte mult”, spune Andreea Moldovan, medic primar boli infecţioase.

În plus, administratorii spitalului cumpără produse dezinfectante de calitate, în cantităţi mari, pentru ca angajaţii să nu fie tentaţi să facă economie. În anul 2013, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat spitalul braşovean ca fiind „cel mai curat din Europa”. 60 de spitale europene au concurat pentru acest titlu.

Un chestionar online la care spitalele au trebuit să răspundă, după care a fost un audit din partea a doi profesori”, precizează Bogdan Moldovan, directorul medical al spitalului.

Rata infecţiilor intraspitaliceşti la nivelului spitalului braşovean este de doar 0,03%. Potrivit studiilor medicale, în ţările occidentale, infecţiile intraspitaliceşti sunt a treia cauză de deces a pacienţilor. La nivel mondial, 400 de pacienţi mor zilnic din cauza unor astfel de infecţii.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.