Share

Home / Sport / Sporturile individuale, mai mult pe cont propriu

Sporturile individuale, mai mult pe cont propriu

8Bilanțul sportiv al anului 2015 a adus în prim plan din nou mai degrabă sporturile neolimpice. Acest fapt se datorează în primul rând rezultatelor deosebite ale câtorva sportivi mureşeni pe parcursul anului. Deşi sportul mureşean a avut şi la sporturile pe echipe locuri pe podium, cu o echipă campioană, la fotbalul în sală şi altele de vicecampioane, cum au fost echipele de fotbal ASA Târgu-Mureş, fete şi băieţi, sau cea de baschet masculin, aproape ca o regulă sporturile individuale desemnează sportivul anului.
Artelor marțiale domină de mai mulţi ani această ierahie, cu mulţi laureaţi, cum au fost Traian Rus, apoi Matyus Ervin, iar acum Apotolache Kiss Andrea este pentru a doua oară încununată sportiva numărul unu. Dansul sportiv îi menţine în prim plan pe tripli campioni mondiali Paul Moldovan-CristinaTătar (foto), sau perechea de la Dansul Viorilor Reghin, Mirona Gliga-Roman Ciflicli, campioni mondiali la show dance.
S-ar mai putea aminti și alți sportivi de la karate, scrimă, judo, tenis de câmp sau masă, ciclism și altele. Spadasina Schlier Zsuzsa de la CSU Târgu-Mureș este una dintre marile speranțe ale scrimei românești, karatista de la Clubul Sportiv Sakura, Szekely Ildiko este campioană mondială, George Botezan a intrat în circuitul ATP, iar câteva dintre tinerele ping-pongiste de la CSȘ au obținut rezultate remarcabile în competiții internaționale. Toți aceștia, precum și mulți alții, sunt susținuți însă mai mult din resursele limitate ale cluburilor din care fac parte sau, mai degrabă din cele proprii, adică ale familiei. Când acestea lispesc, talentele se sting. Chiar evoluând în echipă, sunt ramuri la care fiecare se poate afirma în primul rând prin rezultatele individuale.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Frații Szöcs luptă pentru Tokyo, în Belarus

Vineri s-a dat startul în cea de-a II-a ediție a Jocurilor Europene, care se vor …

Share
Share