Justiniana Hancu, poliţista – voluntară de la „Papiu” Invatamant
  • alex.toth
  • 1 comentarii
  • 846 Vizualizări

Justiniana Hancu, poliţista – voluntară de la „Papiu”

vol 1Are vârsta de 16 ani, învaţă la Colegiul Naţional „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu-Mureş, în clasa a X-a C, şi în timpul liber este voluntară în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, având deja la activ două campanii. Să o cunoaştem pe Justiniana Hancu, papiista care aspiră la cariera de poliţist criminalist!

Reporter: Când ai devenit voluntar la Poliţie şi ce te-a determinat să faci pasul acesta?

Justiniana Hancu: Voluntar la Poliţie am devenit în luna martie a acestui an. Când eram în clasele mai mici, diriginta ne-a dus la mai multe activităţi desfăşurate de Poliţie şi am rămas impresionată de tot ce se întâmplă acolo. Mi-am dorit să devin voluntar, întrucât îmi doream să ajut oamenii şi să îi pot preveni de toate pericolele vieţii cotidiene.

Rep.: La ce fel de activităţi ai participat până acum?

J.H.: Până acum am participat la două proiecte desfăşurate de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Mureş: o campanie prin care am încercat să îi conştientizam pe posesorii de autovehicule de importanţa asigurării bunurilor le care le posedă în autoturism, iar al doilea proiect s-a numit „10 pentru siguranţă”.

vol 2

Rep.: Care sunt concluziile experienţei tale de voluntară?

J.H.: Aceste activităţi au fost foarte importante pentru mine. Au fost activităţi antrenante, motivaţionale. Am conştientizat că activităţile de informare sunt foarte importante, ajutând la prevenirea unor situaţii dificile, întrucât e mult mai uşor să previi, decât să combaţi. Cred că de multe ori greşim din cauza lipsei de informare, de conştientizare şi în acest scop, cred că sunt benefice acţiunile de voluntariat în mai multe servicii. Mi-a plăcut mult să vorbesc cu oamenii, să îi informez pe copiii şi pe părinţi despre pericolele acestei societăţi!

Rep.: Ce planuri de viitor ai, din punct de vedere al carierei?

J.H.: Îmi doresc să intru la Academia de Poliţie din Bucureşti şi să devin poliţist criminalistics.

Rep.: De ce poliţist criminalistic?

J.H.: Pentru că sunt o persoană foarte activă şi cu dorinţă de cunoaştere. Cred că la criminalistică e locul în care m-aş descurca cel mai bine, deoarece acolo apar mereu cazuri noi de rezolvat, e nevoie de multă implicare şi de o persoană puternică. Şi cred că mi s-ar potrivi cel mai bine…

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE