Lucia Farcaș, asistenta care militează pentru alăptarea bebelușului Sanatate
  • teodora.mindru
  • 13 comentarii
  • 4334 Vizualizări

Lucia Farcaș, asistenta care militează pentru alăptarea bebelușului

asistentaLucia Farcaș este asistentă medicală la Maternitatea veche din Tîrgu Mureș și persoana care de-a lungul anilor a încurajat mămicile să alăpteze natural și, mai mult decât atât, le-a ghidat cum se cuvine în inițierea alăptării. Iubește meseria pe care și-a ales-o și pe care a practicat-o zeci de ani cu dăruire, iar acum, când mai are trei ani până la pensionare, mămicile care au învățat numai lucruri utile de la ea doresc să-i mulțumească și să-și exprime prețuirea.

Adina Iancu, moașă independentă, educator perinatal SAMAS și consultant în alaptare, a cunoscut-o pe asistenta Lucia Farcaș prin intermediul programului inițiat de SAMAS, de educație perinatală destinat gravidelor și mamelor ce provin din comunitățile defavorizate din județul Mureș. Concret, mamele primesc informații cu privire la alăptare, îngrijirea bebelușului și diversificare. „Pe doamna Lucia Farcaș am întâlnit-o datorită programului social, e foarte devotată și un promotor și susținător al alăptării. Și pentru că programul nostru vine în întâmpinarea mamelor și pentru a crește rata alăptării în Tîrgu Mureș nu pot decât să o felicit din suflet pe doamna asistentă Luci pentru implicare”, a transmis Adina Iancu.

O mămică care a beneficiat de sprijinul și susținerea asistentei a transmis următorul mesaj:
„Deosebit de implicată, cu sfaturi teoretice și practice, doamna asistentă Luci a fost cea care m-a ghidat în inițierea alăptării. Foarte mult a contat instruirea din maternitate despre cum să-l pun pe bebe la sân, poziții de alăptat și atașare corectă, tehnici pentru a-l ajuta pe bebe să eructeze. M-a încurajat de asemenea să alăptez la cerere fără un program și să nu cad în capcana mitului: „nu am suficient lapte”. Orice femeie poate alăpta cu succes dacă își dorește și primește susținerea necesară. Acum, la împlinirea unui an de când îmi alăptez copilul, vreau să îi mulțumesc doamnei asistente Luci, de la Maternitatea veche, pentru sfaturile valoroase și răbdarea cu care m-a învățat primii pași pentru un start bun în alăptare”, a transmis mămica.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Mii de multumuri d-nei asistente pentru incurajare si sustinere … datorita ei imi alaptez bebelusa exclusiv la san dupa o nastere prin cezariana (prima nastere) acum doua luni. Am avut norocul sa fiu initiata si indrumata in ale alaptarii la san de catre d-na Luci si astfel am reusit sa alaptez exclusiv la san …. daca n-ar fi fost ea cred ca as fi renuntat la alaptatul la san din cauza ragadelor si a durerilor. Dar incurajarile, sfaturile, efectiv sfaturile practice pe care mi le-a dat d-na asistenta m-au facut sa am incredere ca voi reusi sa alaptez si m-au facut sa nu renunt la alaptarea la san. Datorita ei am reusit! Va multumesc mult d-na Luci si va doresc sanatate si putere sa munca! Sunteti o persoana deosebita cu foarte multa rabdare si cu un raspuns pe masura la fiecare intrebare a proaspetelor mamici!

    • mi-am ranuit sanii de faceam pe mn doar cand ii atingeam eu ,… nu mai zic cand il atasam pe bebe la san! am auzit si eu de d-na asistenta . tin sa multumesc si eu pt ca a ajutat alte mamicii! (in urma intaplarilor bebelusul meu nu e alaptat natural de la sanu meu ci cu lapte praf! ,,,)

  • Eu am născut 2 copii la maternitatea veche,dar am avut norocul sa fiu ajutata si susținută de doamna Luci.si multumesc tot ce am primit de la ea.

  • Perfect de acord cu cele scrise inn articol. M-am bucurat enorm sa vad ca munca dnei Luci este apreciata si de catre alte persoane. Eu am fost profund impresionata de pasiunea cu care isi face treaba fara a astepta nimic in schimb. Felicitari, mii de multumiri si toate urarile de bine. Atat dnei Luci cat si intregului personal al clinicii

  • EI!….IN ZIUA DE AZI MAI RAR CARE SA)SI IUBEASCA MESERIA MAI ALES CEI DIN DOCTORAT! DAR DOAMNA LUCIA….JOS CU PALARIA! SE VEDE CUM SE COMPORTA CU PACIENTELE SI CU BEBELUSII CA ISI IUBESTE MESERIA…STIU, CA AM AVUT SI EU PARTE DE SERVICIILE EI…BRAVO E UN EXEMPLU PTR TOTI!

  • Eu am nascut la maternitatea veche anul trecut la fel si sora mea. Amandoua am avut norocul si placerea sa o cunoastem pe tanti Luci,o asistenta cu un devotament si o energie pozitiva nemaintalnita. Ma bucuram foarte tare cand ii auzeam vocea pe hol (stiam ca ii la munca :)). Va multumim tanti Luci pt tot ce faceti pt noi mamicile

  • O apreciez foarte mult pentru umanitatea ei si pentru cat m-a ajutat si pe mine ca proaspata mamica. Am nascut acum 1 an si aproape trei luni la Gineco 2 prin cezariana si totul mi s-a parut mult mai usor alaturi de doamna Lucia. A fost pentru mine ca o mangaiere. De oameni ca domnia sa avem nevoie in maternitati ai spitale. Cinste ei!

  • Multumiri d-nei Lucia, intradevar sustine alaptarea dar este dispusa sa raspunda la toate intrebarile ce ii sunt adresate de proaspetele mamici !

  • Eu am născut 3 copii la maternitatea veche si având pieptul mare, am avut foarte mult lapte, dar am avut norocul sa fiu ajutata si susținută de doamna Luci si de celelalte doamne asistente. M-au ajutat si invatat cum sa mă masez si cum sa mulg surplusul de lapte. Într-adevăr doamna Luci este o persoană blândă si cu mare suflet , dăruită total bebelusilor si mamicilor.

  • Da da. Te ajută dacă nu ai suficient lapte. În cazul în care ai prea mult lapte și riști sa ți se inflame sânii, nu te ajută cu nimic. Ba din contra, dacă angajezi o masează personală ca sa te ajute ea, doamna asistenta se ia de tine că ce caută maseuza la tine ptc nu e cadru medical. Prin urmare dacă ai prea mult lapte poți să aștepți până ce ți se inflama sânii și ramai fără lapte. Asta da program de alaptare.

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE