Apa potabilă la Idicel, prioritate la Brâncovenești Administratie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 364 Vizualizări

Apa potabilă la Idicel, prioritate la Brâncovenești

brancovenestiPrimar din anul 2004, Ördög Ferencz și-a pus amprenta asupra dezvoltării comunei Brâncovenești, intensificată în special în ultii ani. Despre acestea precum și despre proiectele de viitor ale Brâncoveneștiului ne-a vorbit în interviul următor.

Reporter: Care sunt proiectele cele mai importante din ultimii ani la nivelul comunei Brâncovenești?

Ördög Ferencz: Cel mai mare proiect, început în mandatul anterior este introducerea apei potabile în Idicel Sat și Idicel Pădure. Am intrat în acest proiect în urma discuțiilor purtate cu oamenii din cele două sate, cu ocazia adunărilor generale, în care am întrebat cetățenii dacă solicită introducerea apei potabile. La aceste adunări, 80% din oameni au fost de acord, restul au spus că se mai gândesc, dar având în vedere faptul că majoritatea au fost de acord, am demarat acest proiect. Din păcate acest proiect se derulează de vreo patru – cinci ani, dar sper ca anul viitor să-l și terminăm, să dăm drumul apei la Idicel. De doi ani de zile, de când cu aceste secete cumplite, toată lumea solicită introducerea apei potabile în Idicel Pădure și în Idicel Sat. Este foarte benefic și necesar acest proiect pentru locuitorii celor două sate.

Rep.: De unde vin banii pentru acest proiect?

O.F.: În ce privește finanțarea acestui proiect, am început cu Legea 577, iar acum cu Ordonanța 28, deci vorbim de sume guvernamentale. Costul total al acestui proiect se ridică la suma de 4,3 milioane lei. În momentul de față cu acest proiect suntem cu execuția finalizată în proporție de 75-80 %. Am speranța că anul viitor, indiferent dacă voi mai fi sau nu primar, că în vară, spre toamnă să dăm drumul la apă în Idicel. Din păcate, vor mai rămâne în Idicel Pădure câteva case unde nu are cum să ajungă apa, având în vedere așezarea localității. În rest, la Idicel Sat toată populația va beneficia de apă potabilă, iar în Idicel Pădure 95% din populație va beneficia de apă potabilă.

Rep.: Ce alte alte proiecte importante ați derulat la nivelul comunei Brâncovenești în ultimii ani?

O.F.: Celelalte lucrări pe care am reușit să le realizăm în ultimii trei ani și jumătate sunt din bugetul comunei. Și aici aș aminti cel mai important proiect, asfaltarea a 4 kilometri de străzi laterale la nivelul comunei, 2 kilometri în Brâncovenești și 2 kilometri în Vălenii de Mureș. Costul la un metru pătrat au fost de 85 de lei, valoarea totală fiind de 1,4 milioane lei.

Rep.: Ce urmează?

O.F.: Am și depus în aceste zile un proiect pentru continuarea asfaltării străzilor laterale, atât în Idicel Sat cât și în Idicel Pădure, Văleni și Brâncovenești. Ce am realizat din bugetul propriu este bine făcut, dar pentru anul viitor, am depus un proiect POS Mediu, sub Măsura 7.2. Suntem aproape cu punctajul și sper să reușim să-l accesăm. Este vorba de asfaltarea a 11 kilometri de străzi laterale în comună. Sper ca până de Crăciun să aflăm rezultatul la acest proiect, pozitiv sau negativ, asta rămâne de văzut. Dacă în această sesiune nu vom intra, suntem înregistrați și la următoarea sesiune și avem speranța că vom fi acceptați. Un alt aspect la care lucrăm în prezent este studiu de fezabilitate și proiectul tehnic pentru o sală de sport în centrul de comună la Brâncovenești. Dacă nu vom reuși să accesăm un proiect pe fonduri europene, vom începe lucrarea din fonduri proprii și sperăm să li putem termina acest priect, valoarea acestuia fiind de 5 milioane de lei. Este foarte utiă această sală de sport la nivelul comunei, atât pentru școală cât şi pentru tinerii din comună care vor să facă sport. La nivelul comunei avem terenuri sintetice dar nu avem sală de sport. Tocmai de aceea am pus această sală de sport lângă școală, ca să fie utilă și pentru elevi. Sperăm la acest proiect să prindem ceva bani europeni, cofinanțare există, dar nu e tot una dacă finanțezi total investiția din bugetul local sau primești o sumă de la Guvern sau din fonduri europene, la care se adaugă desigur partea de cofinanțare.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 










 

 

 

Print


 





Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!