Proiecte de succes la Cucerdea Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2574 Vizualizări

Proiecte de succes la Cucerdea

cucerdea 1Comuna Cucerdea a fost atestată documentar în secolul XIII, satul Cucerdea fiind menţionat pentru prima dată în anul 1278. Comuna este aşezată în centrul Podişului Transilvaniei între râurile Mureş şi Târnava Mică, fiind situată pe DN 14A, la 10 kilometri nord de municipiul Târnăveni şi 6 kilometri la sud de oraşul Iernut, pe valea Pârâului Cucerdea. Locuitorii acestor meleaguri se pot mândri cu realizările lui Ioan Oltean, un primar bun și gospodar care, prin perseverență și eforturi considerabile, a adus un plus valoare în dezvoltarea și prosperitatea comunei.

Reporter: De câți bani a dispus Primăria Cucerdea în urma realocării sumelor de la Guvern?

Ioan Oltean: Dacă ne raportăm la anul 2015, pot să spun că a fost un an de referință în activitatea mea de primar al comunei Cucerdea. Consider că viziunea unui primar în ceea ce privește dezvoltarea comunității care o reprezintă, trebuie să se regăsească în Strategia de Dezvoltare locală, iar posibilitățile de realizare a obiectivelor propuse trebuie văzută prin prisma bugetului local. Anul 2015 a reprezentat pentru comuna Cucerdea un an în care datorită alocării de la Guvern a unei importante sume pentru echilibrarea bugetelor locale, a deschis drumul pentru promovarea unor importante investiții. De departe cea mai importantă investiție din 2015 a fost “Modernizarea Drumului Comunal DC 84, Intersecție DN 14A Şeulia de Mureş – Bord”. Lucrarea a fost contractată în urma unei proceduri de licitație publică, se află în plină desfășurare, având ca sursă de finanțare veniturile proprii. Investiția se derulează pe o perioadă de patru ani.

????????????????????????????????????

Rep.: Ce ne puteți spune despre realizările din acest an?

I.O.: Anul 2015 a reprezentat un an cu importante realizări pentru comuna Cucerdea. În calitate de membru al GAL Podișul Târnavelor am reușit implementarea cu succes a două proiecte finanțate de Uniunea Europeană, și anume ”Achiziţie buldoexcavator pentru serviciul public de întreţinere drumuri şi deszăpezire în comuna Cucerdea” și ”Reparatii şi reabilitare clădire administrativă-sediu primărie cu anexe”. S-a reușit în acest an finalizarea lucrărilor la investiția ”Modernizare alei pietonale în localitatea Cucerdea”, precum și executarea lucrărilor de reparații la aleile care duc la cele două Biserici din Cucerdea. S-a reușit, de asemenea, executarea unor lucrări importante de reabilitare exterioară, precum și de igienizare la Școala Gimnazială din Șeulia de Mureș. Primăria Cucerdea a fost dotată cu un microbuz școlar pentru asigurarea transportului elevilor din comună. În luna octombrie am reușit să depunem proiectul “Extinderea infrastructurii de bază la scară mica în structura rutieră a comunei”, program finanţat în totalitate prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală, la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, în cadrul Programului PNDR, sub-Măsura 7.2 – Infrastructură rutieră. Proiectul presupune asflatarea a aproximativ 7 kilometri de străzi din comuna Cucerdea. Sperăm ca acest proiect în valoare de aproximativ 1 milion de euro să fie declarat eligibil și finanțabil. Cu privire la extinderea rețelei de alimentare cu apă în localitatea Bord, comuna Cucerdea fiind cuprinsă în MasterPlanul existent la nivelul județului Mureș, a depus studiul de fezabilitate. Doresc să mulțumesc cu această ocazie pentru aportul adus la aceste realizări aparatului propriu și Consiliului Local.

Rep.: Ce planuri pentru viitor aveţi?

I.O.: În limita posibilităților oferite de bugetul local dorim să sprijinim acțiunile preoților din comună, pentru construirea unei capele în fiecare sat. Intenționez să promovez proiecte care vizează modernizarea iluminatului public, prin achiziționarea unor lămpi cu leduri, reabilitarea căminelor culturale și a dispensarului uman.

Rep.: Care este cea mai mare realizare din activitatea de primar?

I.O.: De departe, cea mai mare realizare pe care am avut o ca și primar al comunei Cucerdea o reprezintă alimentarea cu apă potabilă în localitățile Cucerdea și Șeulia de Mureș.

Rep.: Care este cea mai mare nemulțumire pe care o resimțiți de când sunteți primar?

I.O.: Pot să afirm că cea mai mare nemulțumire se referă la Drumul Național 14 A care traversează comuna Cucerdea. De-a lungul anilor s-au făcut numeroase sesizări în scris, cu poze atașate și semnături strânse de la cetățenii afectați de starea drumului, către Ministerul Transporturilor, DRDP Brașov, Instituția Prefectului – Județul Mureș și Consiliul Județean. Drept răspuns au fost executate lucrări nesemnificative.

cucerdea 3

”Lucrările din sat sunt o bucurie pentru noi, le-am așteptat de foarte multă vreme, mai bine mai târziu decât niciodată.”

Radu Gheorghe, Șeulia de Mureș

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE