Colegiul „Papiu” crează în Mureş… perle Invatamant
  • admin
  • 0 comentarii
  • 1421 Vizualizări

Colegiul „Papiu” crează în Mureş… perle

papiu 2Vorbind despre Colegiul Naţional „Al. Papiu Ilarian” din Târgu-Mureş, mai potrivită decât „Creat în Mureş” ar fi sintagma „Crează în Mureş”. Asta face acest colegiu, indiferent de generaţiile schimbătoare atât de elevi cât şi de profesori. Ce poţi spune despre liceul care, timp de 96 de ani, a format o mare parte din liderii ultimelor decenii şi crează în continuare liderii de mâine? Prin acest liceu au trecut de la înfiinţare, circa 12.000 de absolvenţi, cea mai mare parte dintre ei găsind cheia succesului în viaţă şi datorită faptului că au fost absolvenţi ai Colegiului.

Sute de premianţi de top

Nu este un lucru rău, dar nici nu este uşor să fii recunoscut ca dintre cei mai buni. ”Colegiul nostru nu este o şcoală anonimă, ştim cu toţii acest lucru. Toată lumea e cu ochii pe noi, profesori pe elevi, elevi pe profesori, părinţii cu ochii pe elevi şi pe profesori, şi tot oraşul ne urmăreşte”, a arătat directoarea Colegiului, Ligia Someşan în momentul festiv de „Mulţumesc” prin care zeci de elevi au fost premiaţi atât pentru performanţele academice cât şi pentru cele extraşcolare. Munca şi dedicaţia sunt greu de transpus în cuvinte, câţi copii stau după-amiezele, câţi profesori stau cu ei, ce activităţi au, că se pregătesc la română, matematică, engleză, fizică, chimie, biologie, geografie, istorie, socio-umană, că fac antrenamente, că sunt la cercul de pictură sau de ce nu, conduc într-un mod competent destinele ca organizaţie a elevilor mureşeni. Asta pentru că încet devine o tradiţie din a se alege, prin vot democratic, drept liderul elevilor din judeţ din sânul celor de la „Papiu”. Lista premianţilor la Olimpiadele şi concursurile naţionale şi internaţionale este mult prea lungă, sunt zeci de medaliaţi cu aur, argint şi bronz la cele mai diferite discipline şi vârste, de la pepiniera de gimnazişti şi până la liceenii consacraţi.

papiu 1

Renumele dus şi peste graniţe

Renumele absolvenţilor de „Papiu” nu se mărgineşte la graniţele ţării, putând fi regăsiţi între cei mai buni la universităţile de top din lume. De unde continuă să sosească semnale pozitive. Absolventa generaţiei 2011, Roxana Roşca, a fost doar cea mai recent evidenţiată în termeni deosebit de elogioşi chiar de la Cambridge. ”Fără îndoială că veţi fi mulţumită să aflaţi că Roxana Roşca, fostă elevă a şcolii dumneavoastră, a obţinut calificativul maxim(…). Mare parte din meritul acestei performanţe aparţine şcolii şi educaţiei pe care a primit-o acolo înainte de a veni la Cambridge”, reiese din felicitarea transmisă directoarei Someşan de către directoarea Dame Carol Black. Directoarea Cristina Ligia Someşan, printr-o metaforă meşteşugit potrivită, a comparat şcoala cu o scoică, elevii fiind perlele. „Nu orice scoică naşte perle. Şi oricât de bună ar fi scoica, nu orice grăunte de nisip se poate transforma în perlă”, a explicat Someşan. Iar şiragul de perle papiiste continuă să crească.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE