Valea Verde Retreat, oaza de liniște din inima Transilvaniei Reportaj
  • teodora.mindru
  • 1 comentarii
  • 1426 Vizualizări

Valea Verde Retreat, oaza de liniște din inima Transilvaniei

1 valea verdeÎntr-un mic sătuc din Transilvania, cu văi și peisaje de poveste, nu departe de Cetatea Sighișoarei, se află Valea Verde Retreat, o oază de liniște și relaxare, un loc care te ajută să ieși din rutina zilnică. Pe un șezlong într-o grădină înconjurată de natură sălbatică, în fața unei piscine naturale, cu un pahar de vin în mână, fără semnal la telefon, te decontectezi de la cotidian, îți umpli sufletul de bucurie și te încarci cu energie pozitivă.

Povestea resortului din Valea Verde a început în urmă cu 12 ani, când Jonas Schäfer a venit, în vizită, în România. S-a îndrăgostit iremediabil de dealurile, văile și liniștea din satul Cund, drept pentru care a vândut tot ce-a avut în Germania și și-a construit un loc de poveste în inima Transilvaniei. „În urmă cu 12 ani, am venit cu soția mea în vizită în România. Tatăl meu a avut în satul Cund o casă de vacanță, iar el a venit pentru prima oară în anul 1990 pentru a oferi ajutor copiilor internați la Spitalul din Sighișoara. El s-a îndrăgostit imediat de aceste locuri. Apoi, am venit eu, în anul 1996, și nu am fost atât de convins, însă când am revenit cu soția, în anul 2003, m-am îndrăgostit imediat. Apoi, am mai venit de câteva ori în vizită, iar soția mea mi-a spus că ea ar putea trăi în aceste locuri. Nu mă gândeam că mă voi muta vreodată în România. Am vândut ferma pe care o aveam în Germania și ne-am gândit ce să facem. Am venit aici și treptat ne-am dezvoltat”, a povestit
Jonas Schäfer.

16.000 de turiști anual, la Valea Verde
Jonas Schäfer a spus că dacă la început erau mai mulți musafiri străini care vizitau satul Cund și implicit Valea Verde, acum au început și românii să se reîntoarcă la origini și să prețuiască mai mult bogățiile oferite de natură. Aproximativ 6.000 de turiști își petrec weekend-urile, minivacanțele și chiar vacanțele în cele patru case de vacanță și 16 apartamente, unde pot găti, pot degusta preparate tradiționale și vinuri bune de la cramele din zonă și se pot relaxa în grădină, în foișor, la piscină sau pot face drumeții. „La început, erau foarte mulți străini care doreau să viziteze România și Transilvania, dar nu aveau încredere în hoteluri. Eu le-am propus să stea la casă într-un sat, unde pot găti, unde au produse naturale și au o grădină. Am construit și un restaurant, avem și o grădină frumoasă. Noi nu facem niciun fel de reclamă. Cea mai mare reclamă pentru noi este TripAdvisor și oamenii care vorbesc între ei. Anual, ne vizitează aproximativ 6.000 de turiști. Avem 16 apartamente și patru case de vacanță. Noi am început cu musafiri străini din Anglia, Germania, Austria, dar acum s-a schimbat structura și avem vreo 60% români și 40% străini. Momentan, musafirii români care ne trec pragul sunt din București, oameni care au călătorit foarte mult prin Europa și acum vin să-și redescopere rădăcinile”, a explicat Jonas Schäfer.

3În plus, turiștii pot călări, se pot plimba cu căruța sau pot vedea cum se prelucrează lemnul în micul atelier de tâmplărie. „Avem opt cai de călărit, avem o căruță, un atelier mic de tâmplărie, unde turiștii pot vedea cum se lucrează în mod tradițional cu lemnul. Avem și o piscină. Oamenii vor să stea în grădină, să fie liniște și pace, să se bucure de o viață un pic mai simplă și mai rustică, alături de un pahar de vin bun”, a transmis Jonas Schäfer.

2

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE