ASA a pornit la drum FC Municipal
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 744 Vizualizări

ASA a pornit la drum

asa 5Lotul divizionarei A de fotbal ASA Târgu-Mureș s-a reunit sâmbătă la baza sportivă a Academiei de Sport din cadrul Complexului Weekend. La reunire, alături de noul tehnician, Petre Grigoraș, însoțit de staff-ul său tehnic, alcătuit din secundul Marian Dinu și preparatorul fizic Ciprian Prună au fost prezenți doar 14 jucători, reunirea completă urmând să aibă loc în zilele următoare. Cei prezenți din lotul cu care s-a încheiat anul 2015 au fost: Adrian Viciu, Fejer Csongor (portari), Gabi Mureșan, Alexandru Dedov, Mircea Axente, Claudiu Voiculeț, Ionuț Balaur, Robert Candrea, Cosmin Băcilă, Feketics Norbert și Adrian Borza, ultimii patru componenți și ai echipei secunde, care activează în Liga IV. Singurul străin prezent a fost Filip Jazvic, iar ceilalți prezenți au fost noii sosiți, Gabriel Matei și Laurențiu Buș. Restul stranierilor vor reveni la Târgu-Mureș în zilele următoare, urmând să intre la antrenamente, înainte de plecarea în cantonamentul din Antalya, programată în 18 ianuarie.

Primele mutări în lot
Dintre aceștia vor lipsi polonezul Pawel Golanski, jucător care după șase luni de la revenirea în România, perioadă în care a activat ca fundaș dreapta s-a decis să se întoarcă în Polonia. Fundașul de 33 de ani și-a reziliat contractul cu ASA și a semnat pe un an și jumătate cu opțiune de prelungire pentru încă un an cu una din cele mai titrate echipe din țara sa natală, Gornik Zabrze. Acesta este al doilea jucător plecat de pe banda dreaptă a defensivei mureșene, după Sergiu Hanca, jucător născut și crescut la Târgu-Mureș, care a evoluat și ca mijlocaș pe aceeași bandă. Hanca în aceste zile a semnat pentru Dinamo București. Banda pare a fi acoperită cu venirea lui Gabriel Matei, post pe care mai evoluează și Javier Velayos.

Bejan rămâne maximum până la vară
Tot în Polonia va pleca și fundașul central Florin Bejan, dar numai după încheierea campionatului. Acesta nu a fost prezent la reunire și, conform site-ul oficial al formației KS Cracovia, a semnat un contract pe trei ani cu gruparea poloneză, acordul fiind valabil din data de 1 iulie 2016. Bejan a crescut evident în perioada în care s-a aflat alături de Marius Constantin, fiind selecționat chiar și în reprezentativa României în cadrul unui turneu de pregătire, dar din diverse motive a evoluat mult mai puțin în retur și la echipa de club. După ce a fost „integralist” în 11 din cele 13 etape din tur (suspendat pentru două etape pentru un cartonaș roșu primit la finalul partidei cu FC Voluntari), a mai jucat în doar patru din cele zece ale returului. A expirat în schimb împrumutul din China a fundașului Marius Constantin, care urmează să se alăture lotului. După declarația președintelui director al clubului, Tatár Béla, este posibil ca dintre străini nu va mai reveni nici olandezul Romario Kortzorg.

asa 1„ASA are cele mai bune condiții de pregătire din Liga I”
După o scurtă conferință de presă, cei prezenți au efectuat un antrenament ușor pe terenul sintetic din complexul Weekend. În zilele următoare vor fi clarificate situațiile unor jucători, atât la capitolul plecări, cât și la cel al sosirilor și va fi stabilit lotul care va face deplasarea în Antalya. „Am venit cu mare încredere la ASA. Este o echipă cu mari perspective, care luptă cu șanse reale pentru un loc în play-off și este calificată în semifinalele Cupei României. Sper ca împreună să ne îndeplinim obiectivele. Venind doar ca adversar la Târgu-Mureș în edițiile trecute, cunoșteam condițiile doar de la stadion, dar am constatat acum că există o infrastructură foarte bine pusă la punct. Clubul are cele mai bune condiții pe care le-am întâlnit la echipele din Liga I și țin să-i felicit pe cei care s-au implicat în realizarea acesteia. În privința lotului încă nu pot să mă pronunț exact, deocamdată pot afirma doar că acesta este unul valoros, cu jucători experimentați. Consider că nu sunt necesare multe schimbări, dar este prematur să vorbim despre trasnsferuri. Mă voi putea pronunța în această privință doar după ce vom vedea pe cine ne vom putea baza din lotul actual pentru finalul de campionat”, a fost declarația lui Petre Grigoraș.
În ceea ce privește lupta pentru titlu, noul antrenor a afirmat că decalajele cu care se va porni în play-off vor fi atât de mici încât acestea pot fi anulate chiar în întâlnirile directe. „Se afirmă că pentru titlu se vor lupta primele cinci clasate, dar consider că oricare din cele șase va avea șanse. Primul nostru obiectiv este calificarea în play-off, după care orice este posibil. Dacă ne uităm la clasamentul actual și ținem cont de cum se va pleca după sezonul regulat, diferențele actuale de 10 puncte vor deveni de doar 5, puncte care se pot recupera chiar în cele două meciuri directe”, a adăugat Grigoraș.

asa 2Cine sunt primii noi sosiți?
Prima mutare din cadrul lotului a fost cea a lui Laurențiu Buș, fost campion cu Oțelul Galați. Buș a evoluat ultima dată pentru Dunărea Călărași. El a jucat și în grupele UEFA Champions League, alături de Oțelul și acum este al doilea golgheter al seriei din Liga II, în tricoul echipei din Călăraşi. Mijlocaşul de 28 de ani a prins un sezon perfect la Dunărea Călăraşi, surpriza din seria I a ligii secunde, a marcat 12 goluri şi a dat 7 pase de gol în acest an pentru echipa antrenată de Ionel Ganea. După aceste evoluţii au apărut şi ofertele pentru mijlocaşul care în 2011 câştiga campionatul cu Oţelul Galaţi. Concordia Chiajna, FC Voluntari, dar şi italienii de la Casertana, liderul din Serie C au fost echipele care i-au propus contracte lui Laurenţiu Buş. Se pare că mijlocaşul va accepta totuşi oferta vicecampioanei, echipă la care a jucat în sezonul 2011-2012 fratele său, Sergiu, care a venit de la CFR Cluj, a înscris de 6 ori pentru mureșeni, după care s-a întors la echipa clujeană. „Am venit cu gânduri mari la ASA, să ajungem în primul rând în play-off. Îmi doresc să-mi continui evoluția bună pe care am avut-o în tur în liga a doua, cred că diferența nu este atât de mare. Am discutat în zilele trecute și cu fratele meu, Sergiu, care a jucat la Târgu-Mureș, am ascultat și sfaturile sale, dar decizia am luat-o bineînțeles singur. Nu m-au speriat problemele financiare ale clubului, astfel de probleme au toate echipele din fotbalul românesc”, au fost cuvintele lui Laurențiu Buș.
asa 3Al doilea sosit este fundașul dreapta în vârstă de 25 de ani Gabriel Matei, care în turul ediției a evoluat la formația de ligă secundă Academica Clinceni. Noul jucător a debutat la Internațional Curtea de Argeș în 2008, evoluând apoi în tricourile formațiilor Pandurii Târgu-Jiu, Steaua și FC Brașov. A jucat în 14 partide în Liga a II-a, reușind 2 goluri și o pasă de gol. Evoluează în principal ca fundaș dreapta, dar poate urca și la mijlocul terenului. Are în palmares titlurile de campion în 2013 și 2014 și Supercupa României în 2013, toate cu Steaua București. „Am venit la Târgu-Mureș să dovedesc că nu sunt un jucător „terminat”, cum au afirmat unii. Am acceptat cu mare plăcere să vin la ASA, echipă foarte bună, vicecampioana ediției trecute și una dintre principale candidate la un loc în play-off. Pe unii dintre jucători îi cunosc deja, pe ceilalți urmează, dar știu că lotul este unul valoros, rezultatele dovedesc acest lucru”, a fost declarația noului jucător.
asa 4Așadar, lotul va fi conturat abia în cursul acestei săptămâni, după ce conducerea va decide necesarul în ceea ce privește completarea golurilor lăsate de eventualele plecări. „Avem mare încredere că împreună cu Petre Grigoraș echipa se va maneține cel puțin în primele șase locuri. Am ieșit din Cupa Ligii, dar suntem totuși echipa vicecampioană și ne continuăm cursa pe două fronturi. În afară de Golanski, încă nu cunoaștem ca alți jucători să-și fi exprimat intenția de a pleca, doar ceva zvonuri în privința lui Romario și ceea ce se cunoaște despre Bejan, care are o înțelegere valabilă din vară. Nimic nu este încă concret, doar când se semnează contractele se pot face afirmații. Lotul abia s-a reunit, urmează să vină și ceilalți, după care vom trage concluziile necesare. Doar pe zvonuri nu ne putem baza, așa cum vedem la unele știri la televiziuni”, a specificat Tatár Béla.
În Turcia sunt programate și 5 jocuri amicale, confirmate până acum fiind cele cu FC Zira (Azerbaidjan), Pogon Szczecin (Polonia) și Slovan Liberec (Cehia).

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE