Home / Sanatate / Centru modern de medicină holistică la Lăpușna

Centru modern de medicină holistică la Lăpușna

Distribuie

2 pescarLa Castelul de la Lăpușna ar putea funcționa, într-un an sau doi, un centru modern de medicină holistică, unde terapeuți din întreaga țară vor putea practica diverse terapii pentru turiștii care aleg să-și petreacă vacanța în mijlocul naturii, la aer curat, departe de agitația urbană și stresul cotidian. Anunțul a fost făcut de către proprietarul castelului și managerul general al Hotelului Grand din Târgu-Mureș, Claudia Pescar, care a transmis că deja gândește un proiect, care să fie finanțat din fonduri europene.

O decizie definitivă și irevocabilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție stabilește că titlul de proprietate al societății Grand S.A asupra castelului nu mai poate fi anulat, ceea ce înseamnă, potrivit Claudiei Pescar, că din punct de vedere juridic, situația castelului e conturată în proporție de 99%. Mai departe, aceasta se gândește să înființeze la Lăpușna un centru de medicină holistică. „Terapiile alternative sunt o realitate și un mare trend la nivel mondial. Gândesc un proiect care are în vedere dezvoltarea unui centru de medicină holistică. La acest centru voi avea nevoie, cu siguranță, de niște parteneri cunoscători ai tuturor acestor practici sau proceduri de terapie alternative. Deocamdată, aștept să se încheie, din punct de vedere juridic, toată povestea castelului, deși deja în proporție de 99% eu zic că este conturată situația lui juridică, iar aici mă refer la o decizie definitivă și irevocabilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție, care stabilește faptul că de fapt titlul de proprietate al societății Grand S.A asupra castelului nu mai poate fi anulat”, a precizat Claudia Pescar.

1 centruAtracții pentru turiști
Lăpușna a devenit, în ultimii ani, locul preferat al multor oameni care au preferat să se relaxeze, la sfârșit de săptămână, în mijlocul naturii. Pentru a a-i determina să petreacă mai mult timp aici, Claudia Pescar s-a gândit ce i-ar putea atrage pe turiști, iar astfel i-a venit ideea unui astfel de centru. „Având această decizie, îmi pot permite să visez la proiecte, la lucruri frumoase. Așept momentul în care procesul acesta va fi radiat din cartea funciară, pentru că atât timp cât apare un proces de revendicare, clar nu poți să visezi la fonduri europene. La Lăpușna, se practică și acum o formă de turism de weekend. Există multe grupuri care cunosc deja locația, care vin și își petrec, în general, weekend-urile aici, mai ales vara. Sunt perioadele de iarnă, primăvară și toamnă și mai ales în timpul săptămânii când e efectiv gol. Atunci, ca să pot determina oamenii să rămână o săptămână, chiar două în Lăpușna, e nevoie de a construi ceva, de a crea condiții sau atracții pentru sejurul de vacanță, de exemplu. Gândindu-mă ce ar merge mai bine, am în vedere, desigur, și asigurarea condițiilor optime pentru teambuilding-uri, unde am fost solicitați, dar în structura în care există acum nu prea corespunde solicitărilor pe care le-am avut”, a transmis aceasta.

„La Lăpușna, Dumnezeu a fost extrem de darnic”
Liniștea, bogăția naturii și terapeuții interesați să practice diverse terapii alternative sunt principalele aspecte care stau la baza înființării acestui centru. „Dezvoltarea acestui centru de medicină holistică, unde se vor practica diverse terapii, e necesară, pentru că nu mi se pare normal să mergem la detoxifiere și la terapii antistres în lumea largă cât timp aici Dumnezeu a fost extrem de darnic, pentru că și curtea castelului și toată Valea Gurghiului e plină de plante cu virtuți terapeutice deosebite. La Lăpușna, este unul dintre cele mai groase straturi de ozon din întreaga Europă. Suntem în mijlocul naturii, cu verdeață, natură crudă virgină, plante medicinale. Avem oameni interesați să dezvolte aceste forme de terapie. Prin acest proiect, vom avea condiții la Lăpușna, astfel încât poate la anul să vină persoane din toată Europa să facă detoxifiere aici”, a mai spus Claudia Pescar.

Zilele trecute, s-au aflat la Lăpușna zeci de terapeuți din țară, care au susținut o serie de prezentări despre beneficiile argilei albastre de Râciu, ale uleiurilor esențiale, sfaturi utile pentru o vedere mai bună, dar și aspecte interesante despre telepatie și cum ne influențează lumina.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.