Home / Recomandări zi de zi / Lansarea cărții ”Imagini de viață”

Lansarea cărții ”Imagini de viață”

Distribuie

DSC_4156

Poveștile emoționante de viață ale persoanelor cu dizabilități se regăsesc în cartea „Imagini din viață”, a cărei lansare a avut loc vineri, 25 septembrie 2015, la Casa Deus Providebit, din Târgu-Mureș. În prezența directorului executiv al asociației, Csata Éva, și a peste 200 de participanți, cartea a fost prezentată de către Ionela Ciotlăuș, președinte Asociația Română de Cancer “Destine Comune” și jurnalista Erdélyi Edit-Zsuzsánna. ”Acest an înseamnă pentru noi o sărbătoare, Asociația noastră împlinește 15 ani, iar revista noastră HIFA-Ro Info a ajuns la numărul cincizeci, așadar, bucurie mai mare nu există pentru noi, astăzi” Președintele asociației „HIFA – România Ajutor pentru Toți”, a declarat  Judit-Gyöngyi Simon.

Cartea își propune să-i ajute pe cititori să se regăsească pe ei înșiși prin alții și prin poveștile de viață ale acestor oameni care au acceptat să povestească lucruri delicate din viețile lor. ” Am început să cred că viața ne scoate în cale, la timpul potrivit, oameni și întâmplări, din și de la care putem învăța ceva important pentru dezvoltarea noastră. Tot ce trebui să facem este să fim atenți, să nu pierdem lecția. De multe ori, nouă, celorlați, ne este greu să înțelegem greutățile cu care acești oameni se confruntă, nevoile lor nu pot fi cunoscute și înțelese de multe ori mai bine decât pe propria piele. Am și eu în familie un tată paralizat de 5 ani. Am simțit, așadar, greutățile celor cu nevoi speciale, și mă simt onorată să transmit mesajul acestei cărți” a declarat Ionela Ciotlăuș. Cartea se încheie brusc, cu una din povești, ca și cum ne-ar chema pe noi, cititorii, să scriem finalul, final în care spunem cum vom reuși să-i integrăm în societate, cum să le facilităm libertatea de mișcare, libertatea de cunoaștere, libertatea de exprimare.

 
Loading RSS Feed

De asemenea, verificati

Impact între o autoutilitară și un autoturism, în Albești

Distribuie Pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara au fost solicitați să intervină marți, 16 aprilie, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.