Home / Sanatate / Povestea tânărului care-i ajută pe oameni să-și recapete încrederea: „Nu lăsați niciodată vocea turmei să vă acopere vocea interioară”

Povestea tânărului care-i ajută pe oameni să-și recapete încrederea: „Nu lăsați niciodată vocea turmei să vă acopere vocea interioară”

Distribuie

kalas loriTinerii noii generații s-au născut liberi și au crescut într-o lume care le-a pus la îndemână o mulțime de posibilități de dezvoltare, informare, comunicare și cunoaștere. La cei 21 de ani pe care îi are, Kalas Lorand, un tânăr din Târgu-Mureș, student la Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș, este antrenor de arte marțiale, este fascinat de psihologie, știința care se ocupă cu sufletul și mintea omului, are un blog de dezvoltare personală, a scris deja o carte motivațională și se pregătește să-și mai lanseze, în perioada următoare, încă o carte intitulată „Redefinește-ți calea!”. Pe blog, are deja cititori fideli care-i urmăresc activitatea și-i trimit mesaje și consideră că „vârsta nu definește maturitatea, la fel cum notele din catalog nu definesc inteligența”.

Reporter: Ai 21 de ani și ești expert în mentorat, iubești psihologia, ești pasionat de arte marțiale și ai un blog foarte interesant de dezvoltare personală. Povestește-mi, te rog, cine este Kalas Lorand și când are timp să le facă pe toate?

Kalas Lorand: Este un om simplu, care a realizat faptul că cea mai bună investiție este în propria persoană. Așadar, datorită faptului că îmi doresc să devin cea mai bună versiune a mea, fac tot posibilul să îmi rezerv timp pentru pasiunile mele. Mi-am dat demisia de la job-ul pe care îl aveam, doar ca să pot face ceea ce îmi place cu adevărat. Trăiesc după un principiu, și anume: dacă faci ceva, să îl faci din toată inima. Sunt student la Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș, cu specializare în educație fizică și sportivă. Prima mea dragoste a fost și va rămâne sportul. Datorită faptului că sportul merge mână în mână cu psihologia, am de gând să mă înscriu și la o facultate de psihologie. Sunt fascinat de acest domeniu care se ocupă cu sufletul și mintea omului. Am început să citesc cărți de psihologie și de dezvoltare personală de la vârsta de 12 ani. Cărțile mereu au fost cei mai buni prieteni ai mei. Niciodată nu m-au trădat. Întotdeauna mi-a plăcut să lucrez cu oamenii, să îi studiez. Tocmai datorită acestui lucru am de gând să le ofer oamenilor o valoare reală. Să îi ajut, să le reamintesc ce ființe minunate sunt și ce lucruri minunate pot realiza dacă își pun mintea și sufletul la contribuție. Sunt convins de faptul că singura modalitate prin care Kalas Lorand poate să îi ajute pe cei din jur este să devină el puternic prima dată. Așadar, se dedică total muncii sale.

Rep.: De unde a venit ideea acestui blog și ce feedback primești din partea oamenilor?

K.L.: Ideea acestui blog a venit din dorința de a-i ajuta pe oameni. Mereu mi-a plăcut să abordez anumite subiecte și chiar scriam așa zise articole doar pentru mine. Îmi plăcea să îi ascult pe cei din jurul meu și să le ofer sfaturi. De cele mai multe ori, sfaturile date de mine aveau rezultate pozitive. Așadar, m-am gândit să cunosc cât mai multe persoane și să le ascult poveștile. Mi-am luat inima în dinți și mi-am cumpărat o carte de blogging. Mi-am pus mintea la contribuție și am creat acest blog. La început, aveam o stare de nesiguranță în ceea ce privește articolele mele. Nu știam cum vor reacționa oamenii când vor citi ceea ce scriu. Unii au fost impresionați, alții nu. Ideea este că primesc zilnic foarte multe mesaje și îmi construiesc pas cu pas o comunitate. Scopul meu principal este să le condimentez viața celor care mă citesc cu un impuls pozitiv.

2 loriRep.: Pe blog, cititorii pot găsi și o carte. Ce conține cartea respectivă? E prima carte pe care ai scris-o?

K.L.: Este un PDF care se intitulează „10 pași pentru a-ți crește încrederea în sine”. Conține acele elemente esențiale, care îi ajută pe oameni să dobândească încredere în forțele proprii. Cei ce se înscriu la comunitatea Think and Grow primesc gratuit această carte electronică. Această carte conține, de asemenea, anumite exerciții, teste pentru a afla nivelul de încredere pe care cititorul respectiv îl are, pentru ca apoi să o putem crește.
În primăvara acestui an, am început să scriu o carte pe care o voi tipări în acest an. Se intitulează „Redefinește-ți calea”. Mai multe detalii despre prima mea carte voi posta pe blog.

Rep.: Consideri că prin faptul că ești foarte tânăr poți fi vocea generației tale sau vârsta pe care o ai nu are legătură cu lucrurile pe care le transmiți?

3 loriK.L.: Majoritatea oamenilor se leagă de vârsta mea. Îmi spun lucruri de genul: „Ești foarte tânăr încă! De unde știi tu atâtea lucruri?”. Ideea este că eu înainte să dau sfaturi celor din jur sau să vorbesc despre un anumit domeniu, am avut grijă să am rezultate. Doresc să demonstrez generației mele că se pot face lucruri minunate chiar și în România și sunt multe oportunități. Cel mai important este să găsești ceva ce îți place cu adevărat și să devii foarte bun la asta. Deși cu o floare nu se face primăvară, eu am de gând să răspândesc atât de tare mesajul meu, încât oamenii să nu mă poată ignora.
Vârsta nu definește maturitatea, la fel cum notele din catalog nu definesc inteligența.

Rep.: Ai fost solicitat să susții cursuri de dezvoltare personală?

K.L.: Da! Vorbisem cu un prieten apropiat despre acest lucru. În viitorul apropiat, am de gând să țin și cursuri de dezvoltare personală. În momentul de față, mă pregătesc pentru a lua parte la o emisiune locală unde voi vorbi despre anumite lucruri interesante, în ceea ce privește blogul și cartea mea.

4 loriRep.: Ce impact a avut asupra dezvoltării tale sportul?

K.L.: Nu pot exprima în cuvinte ce impact a avut asupra vieții mele sportul. În perioada copilăriei, eram foarte uscățiv și foarte slab. Atât psihic cât și fizic, iar sportul și artele marțiale m-au făcut să învăț să trec peste anumite obstacole pe care le întâmpinăm de-a lungul vieții. Sportul m-a făcut un om puternic. După familia mea, sportul este cel mai important lucru pentru mine. Susțin asta cu mâna pe inimă și le mulțumesc părinților mei că m-au ghidat pe acest drum. În momentul de față, sunt antrenor de arte marțiale și am planuri mari pe viitor în ceea ce privește acest domeniu. Sănătatea este primul loc, iar cel mai bun medicament este sportul.

Rep.: Ce planuri de viitor ai și ce îți dorești de la oamenii cu care relaționezi?

K.L.: În primul rând, vreau să îmi public cartea și să am un impact puternic asupra oamenilor. Sper ca această carte să schimbe mentalități. Pentru că din punctul meu de vedere de asta avem nevoie: De o setare mentală corectă. În al doilea rând, îmi doresc să absolv facultatea de psihologie și să îmi construiesc un adevărat imperiu psihologic. Sunt un om visător, dar realist în același timp. Pe plan sportiv, îmi doresc să le arăt oamenilor frumusețile sportului și beneficiile acestuia pe pielea lor. Tot ceea ce vreau de la oamenii cu care relaționez este să fie competenți.

Rep.: În final, aș vrea să le transmiți cititorilor noștri câteva sfaturi.

K.L.: Dragi cititori, vă spun doar atât. Faceți exact ceea ce vreți să faceți în această viață și nu lăsați niciodată vocea turmei să vă acopere vocea interioară. Pentru că în interiorul vostru se află o adevărată comoară.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

1 comentariu

  1. Intotdeauna trebuie sa faci exact ceea ce iti place. Munca trebuie sa fie o placere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.