Share

Home / Business / Autorizaţie Integrată de Mediu pentru Azomureş

Autorizaţie Integrată de Mediu pentru Azomureş

DCIM100MEDIADJI_0016.JPG

Principalul producător pentru îngrăşăminte pentru agricultură din România, combinatul Azomureş, a trecut în ultimele luni prin procedura de obținere a Autorizației Integrate de Mediu, conform noilor reglementări valabile de la începutul anului 2016. Acest proces a fost finalizat, iar Agenția de Protecție a Mediului a luat decizia de emitere a autorizației, după ce Azomureș a reușit să atingă toate obiectivele impuse de autoritățile naționale de mediu conform planului de conformare.

112

Potrivit unui comunicat remis de Biroul de presă al combinatului Azomureş, noua autorizație integrată de mediu este aliniată la cerințele actuale ale legislației europene în privința protecției mediului înconjurător. “Prin emiterea Autorizației Integrate de Mediu, Azomureș încheie una dintre cele mai importante etape de modernizare a instalațiilor din istoria combinatului. Începând cu anul 2012 pe platforma Azomureș s-a derulat un program de investiții cu o valoare de peste 240 de milioane de euro în vederea retehnologizării și modernizării instalațiilor. Investiţiile au presupus, printre altele, modernizarea unor instalaţii cheie de pe platformă, cum ar fi Fabrica de Uree și Instalaţia Amoniac, şi construcţia unei noi staţii de tratare a apei industriale. Astfel, s-a asigurat continuarea activității de producere a îngrășămintelor pentru agricultură și menținerea unui obiectiv industrial important pentru economia locală și națională”, se menţionează în comunicat.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Loturi de teren din Mociar, vândute pentru viitoare locuinţe

Consiliul Local Solovăstru vinde prin licitație publică cu strigare loturi de teren destinat construirii în …

Share
Share