Home / Sanatate / 850 de ani de tradiţie pentru familia Benedek

850 de ani de tradiţie pentru familia Benedek

Distribuie

111Membrii familiei Benedek au sărbătorit, la sfârşitul anului trecut, împlinirea a 850 de ani de atestare documentară a familiei Benedek, aflată astfel în galeria celor mai vechi şi tradiţionale familii din Transilvania.

Modele pozitive de urmat

Unul dintre cei mai cunoscuţi membri ai familiei este prof. dr. Bendek Imre, cardiolog a cărei valoare este recunoscută atât pe plan naţional cât şi la nivel mondial, care a avut iniţiativa de a organiza o întâlnire de familie, cu scopul ca noile generaţii să aibă modele pozitive de urmat. „Familia Benedek se trage din Băţagu Mic, în zona Trei Scaune, între Baraolt şi Sfântu Gheorghe. Aniversarea celor 850 de ani de atestare documentară a avut loc în data de 28 decembrie 2015, într-un cerc restrâns familial, cu copii şi cu cei care ne-au onorat prezenţa. Dorim să devină o întâlnire tradiţională pentru că avem un document care atestă cei 850 de ani ai familiei noastre”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, prof. dr. Benedek Imre. „Familia Benedek este o familie veche, cu tradiţie, cu foarte mulţi intelectuali care şi-au îndeplinit obligaţiile faţă de comunitate şi ţară. Amintesc aici foşti preoţi şi prelaţi cu funcţii importante în Biserică, industriaşi, scriitori, de exemplu Benedek Elek, oameni de afaceri. Întotdeauna familia Benedek a fost o familie care a încercat să realizeze anumite interese ale comunităţii. Am considerat că această tradiţie merită susţinută, continuată şi imprimată generaţiilor tinere care vin din urmă, pentru a avea ca şi noi modele pozitive de urmat. E foarte important să ai modele pozitive”, a completat reputatul cardiolog.

112

„Cea mai importantă valoare dintr-o comunitate”

Familist convins, căsătorit cu Theodora Benedek, un alt nume de referinţă al cardiologiei din România, prof. dr. Benedek Imre a subliniat rolul esenţial pe care familia îl are în dezvoltarea unei comunităţi după principii sănătoase. „Familia mea mea este numeroasă. Tatăl meu a crescut într-o familie unită cu şapte copii, iar tatăl lui într-o familie cu 14 copii. Rolul femeii în familia noastră este bine stabilit, amintesc aici de susţinerea culturii şi activităţilor familiale, precum şi susţinerea integrităţii familiei. De asemenea, femeile din familia noastră au fost şi sunt luptătoare pentru interesele comunităţii, dar şi exemple de reuşită profesională. Pentru mine, familia este foarte importantă, cea mai importantă valoare dintr-o comunitate, pe baza căreia se construieşte o comunitate mai mare căreia poţi să-i zici, oraş, judeţ sau ţară. Comunitatea se bazează pe elementul micro numit familie”, a punctat prof. dr. Benedek Imre.

 

De asemenea, verificati

Foto: Întâlnire de lucru a reprezentanților sistemului de sănătate mureșean, în prezența președintelui CNAS- dr. Valeria Herdea. Ce probleme au fost identificate în județul Mureș

Distribuie Eficiența unui sistemul este rezultatul unei bune colaborări interinstituționale,  iar reprezentanții Instituției Prefectului-județul Mureș …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.