FOTO: Sărbătoarea tradițiilor, la Uila Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 940 Vizualizări

FOTO: Sărbătoarea tradițiilor, la Uila

DSC_1914Tradiția spune că în localitatea  Uila, comuna Batoș, în zi de Bobotează, oamenii se bucură de sfârșitul sărbătorilor de iarnă cu ocazia spectacolului “Măruţ mărgăritar”, organizat de Asociaţia Culturală “Floare de cireş” condusă de inginerul Emil Tămăşan.

Nu a făcut excepţie nici acest an, miercuri , 6 ianuarie având loc o nouă a acestui spectacol, găzduit de Căminul Cultural din Uila, însuflețit de grupurile de colindători de pe Valea Luțului, din Reghin și împrejurimi. ”Mulțumesc ansamblurilor de pe Valea Luțului, din comuna Batoș, celor din Reghin care s-au ostenit să vină alături de noi în această zi de sărbătoare. Mulțumesc primarului Dinu Cotoi, consilierilor din comuna Batoș, preoților care slujesc cele două culte din Uila, pentru că am reușit să organizăm un nou moment de bucurie în sfânta zi de Bobotează aici la noi la Uila”, a afirmat  în  ing. Emil Tămășan, președintele Asociației Culturale ”Flori de cireș”.

Apă la Uila până de Paști

DSC_1836La rândul său, primarul Dumitru Cotoi a mulțumit celor care s-au implicat în organizarea evenimentului, asigurând totodată locuitorii satului Uila că rețeaua de apă din localitate va fi finalizată până de Paști. ”Mulțumesc organizatorilor acestui eveniment deosebit, care dovedește că de Bobotează la Uila are loc un eveniment deosebit unde sunt invitați toți locuitorii satului, ai Văii Luțului, de la Reghin și din alte părți. De asemenea mulțumesc cetățenilor comunei Batoș care mi-au fost alături și au avut încredere în mine, cu sprijinul lor și a echipei mele am reușit să facem anumite lucrări care, vor continua și în acest an. Sunt convins că în prima parte a anului 2016 le vom termina, și aici mă refer în primul rând la apă, aici la Uila. Ceea ce am început ducem la capăt, și dacă azi părintele a făcut botezul apei, îmi doresc să facem bugetul în așa fel încât până de Paști oamenii din Uila să se poată branșa la rețeaua de apă pe care o vom finaliza”, a spus  primarul comunei Batoș.

”Să mergeți la biserică”

Binecuvântarea evenimentului a fost adusă de cei doi preoți din Uila, Daniel Cota, respectiv Johann Zey. ”Vă doresc să aveți un an nou plin de bucurii, de tot ceea ce vă doriți dumneavostră mai bun și mai frumos, sufletele să vă fie curate și senine. Gândul cel mai mare al meu este să nu ocoliți biserica, indiferent care dintre ele, dar să mergeți la biserică, pentru că acolo îl găsiți pe Dumnezeu, și acolo găsiți liniștea sufletelor dumneavoastră”, a precizat părintele ortodox Daniel Cota.
”Pacea Domnului să fie cu voi toți, iar din partea parohiei Evanghelice vă doresc tuturor un an nou fericit, plin de împliniri, să trăim cu toții în credință și în paza Domnului. Cum am spus și la slujba de la biserică, dacă Dumnezeu este cu noi, cine ar putea să fie împotriva noastră ? Trăiți cu acest cuvânt biblic, Dumnezeu să vă călăuzească pașii zi de zi, și astfel să vă binecuvânteze și să vă păzească, Dumnezeul Atotputernic și Milostiv, Tatăl, Fiul și Sfântul Duh. Amin.”, a subliniat părintele evanghelic Johann Zey.

Cântec, joc și colinde

DSC_1899A urmat un program artistic, cântecul, jocul și colindele au animat preț de câteva ore Căminul Cultural din Uila. Au urcat pe scenă Grupul colindătorilor din Dedrad, Grupul de dansuri al Forumului German din Reghin, Grupul de colindători din Goreni, grupa de seniori a Ansamblului ”Doina Mureșului” a Casei de Cultură ”Eugen Nicoară” din Reghin, Grupul de colindători din Batoș, Grupul de colindători catolici din Uila, Grupul de colindători din Uila, rapsodul popular Viorica Șandru și solista Alexia Aștelian. La final toți participanții au urcat pe scenă pentru colindul ”O, ce veste minunată”, completat de tradiționalul ”La mulți ani”.

Foto : Alin Zaharie

[zizigallery id=1877]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE