Home / Administratie / FOTO: Trotuar cu „capcane urbane” pe strada Cutezanţei

FOTO: Trotuar cu „capcane urbane” pe strada Cutezanţei

Distribuie

1AParte a proiectului „Creare stradă de legătură între strada Livezeni şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Mureş”, reabilitarea şi modernizarea trotuarelor de pe strada Cutezanţei din Târgu-Mureş lasă de dorit, deocamdată, din punct de vedere al siguranţei pietonilor care tranzitează zona blocurilor 10, 12, 14 şi 16. Cel puţin asta rezultă din fotoreportajul următor, realizat luni, 11 ianuarie, la solicitarea unui locatar care a contactat redacţia Zi de Zi cu scopul declarat ca „responsabilii de proiect să vadă neregulile şi lucrurile să redevină la normal”.

Proiectul, denumit Plan Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) III este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013 şi are o valoare de 45,3 milioane lei, din care 26,37 milioane lei reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă, iar 18,92 milioane lei contribuţia proprie a municipiului Târgu-Mureş. Obiectivul principal al proiectului constă în reabilitarea a 12 artere de circulaţie, pe o lungime totală de 7.580 de metri, situate între strada Livezeni şi Spitalul Mare din municipiu.

“Un şantier nu se gestionează în acest mod”

Trei găuri apreciabile, din care una chiar la mijlocul trotuarului, spun parcă „bun venit” pietonilor care trec prin faţa blocului cu numărul 10 din strada Cutezanţei. „E pericol maxim, după părerea mea, să se întâmple o tragedie. Oricine, copil sau adult poate să cadă în aceste gropi, mai ales seara când vizibilitatea este redusă. Proiectul e binevenit, nu negăm asta, e bine că se face ceva, dar un şantier nu se gestionează în acest mod. Nu poţi lăsa aceste capcane urbane de o lună de zile şi să mergi mai departe, cu promisiunea că într-o zi vei veni şi vei astupa găurile. Asta denotă iresponsabilitate”, afirmă cetăţeanul, sub protecţia anonimatului. „În plus, avem în faţa blocului şi două găuri de la canalizare. Nu numai că nu e igienic, dar sunt descoperite şi au aproape 2 metri adâncime. La siguranţa noastră se gândeşte cineva?”, adaugă acelaşi locatar nemulţumit.

1B

“Sperăm să se remedieze situaţia”

Ceva mai încolo, la blocul cu numărul 10, alte două găuri. Una mai mare şi alta mai mică, ambele în zona mediană a trotuarului şi „acoperite” cu nişte leaţuri fragile din lemn. Aproape după modelul capcanelor din pădure pentru urşi sau mistreţi. O pereche tânără, la vreo 30 de ani, citeşte cu atenţie nişte hârtii la avizierul blocului. „Gropile sunt de vreo lună, dar mai multe nu aş vrea să zic. Nu vreau să fac rău la nimeni”, explică doamna. „E neplăcut, într-adevăr, dar sperăm să se remedieze situaţia, mai ales că am văzut că muncitorii sunt aproape de bloc”, spune, optimist, domnul.

1C

“Aceste găuri neacoperite sunt foarte periculoase”

Alte găuri în trotuar, neacoperite, îşi aşteaptă victimele în faţa blocurilor cu numărul 14 şi 16. „Am un copil şi atunci când ne plimbăm trebuie să fiu de două ori mai atentă. Aceste găuri neacoperite sunt foarte periculoase pentru copii, şi nu numai. Poate să cadă în ele şi un adult sau o persoană vârstnică”, povesteşte o doamnă aflată la plimbare cu un băieţel.

Cotidianul Zi de Zi solicită pe această cale celor responsabili de buna derulare a lucrărilor de pe strada Cutezanţei să ia cât mai urgent măsurile care se impun în faţa blocurilor 10-16, astfel încât plimbările prin zona respectivă să nu mai reprezinte nicio ameninţare la securitatea pietonilor.

[zizigallery id=1876]

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO. Propunere PNL. Pasaj subteran în zona Cocoșul de Aur

Distribuie Consilierul local al Municipiului Târgu Mureș, Horea Șarlea, a prezentat, în cadrul unei conferințe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.