Gigi Oprişor, mecanicul minune de la Primăria Târgu-Mureş Administratie
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 419 Vizualizări

Gigi Oprişor, mecanicul minune de la Primăria Târgu-Mureş

1Referent la Primăria municipiului Târgu-Mureş în activitatea de zi cu zi, Gigi Oprişor are o pasiune mai obişnuită pentru un angajat din domeniul administraţiei publice: repararea şi recondiţionarea autoturismelor.

„Mi-am pus pasiunea în practică”

Una dintre „isprăvile” oarecum recente ale lui Gigi Oprişor este transformarea radicală a unui Fiat 500 din 1968, autoturism aflat în proprietatea lui Dorin Florea, primarul municipiului Târgu-Mureş. „E o pasiune pe care o am de când eram copil mai mic, eram atras de tot tot ce înseamnă mecanică, şuruburi şi alte piese şi acum mi-am pus pasiunea în practică. Am lucrat împreună cu domnul Dorin Florea la recondiţionarea unui Fiat din 1968. Desigur, am avut şi ajutorul colegilor şi al prietenilor care aveau pasiune pentru acest gen de maşini”, a afirmat Gigi Oprişor. „Asta e o pasiune pe care o practic în timpul liber, mă aşez pe un scăunel cu piesele lângă noi, cu retuşurile de rigoare. E o pasiune care ne oferă şi oportunitatea de a sta la poveşti cu prietenii, la fel cum alţii fac acelaşi lucru la masa de şah sau la masa de ping-pong”, a adăugat referentul-mecanic.

2

Şeful primarului… în garaj

Activitatea lui Gigi Oprişor a fost apreciată în mod pozitiv de Dorin Florea, care a recunoscut că odată ajuns în garaj alături de şoferul său, raportul de funcţii se schimbă instantaneu şi referentul de la Primărie devine numărul unu. „El e şoferul meu şi eu îi zic şefu când lucrăm la atelier. Când lucrăm la Primărie, se schimbă rolurile. El a fost tot creierul la această reconstrucţie, a durat aproximativ cinci luni şi în rest, după program, amândoi, în hală, i-am dat viaţă acestei maşinuţe de 47 de ani”, a precizat primarul, care şi-a botezat noua maşină “Ăsta micu”. “A fost când am plecat din hală la 11 noaptea. Din echipă au mai făcut parte şi Mădălin, Zsuzsa, Lobonţiu… Sunt mulţi care au participat căutând diverse lucruri, au fost mici şurubele care au trebuit căutate…”, a arătat primarul municipiului Târgu-Mureş.

3

“Ăsta micu”, cadou ideal de nuntă

Cunoscut pentru pasiunea pe care o are pentru maşinile clasice, Dorin Florea a promis că “Ăsta micu” va circula pe străzile din municipiu, iar în viitor va reprezenta un dar de nuntă ideal pentru un nepot. “O să mă vedeţi umblând cu “Ăsta micu” prin oraş. Acum are o valoare mult mai mare pentru mine, pentru că maşina e readusă la viaţă, ea arată frumuseţea de altădată, iar colecţionarii şi cataloagele de specialitate certifică acest lucru, că lucrurile sunt valoroase şi cresc an de an. O să i-o fac cadou nepotului meu, când se însoară”, a conchis Dorin Florea.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE